Loše jutarnje navike zbog kojih se gojite

Ako želite da smršate, onda bi trebalo da se odreknete pojedinih loših navika...

Istraživanja i fitnes stručnjaci su utvrdili da je jutro najvažnii deo dana, jer tada svi procesi u našem organizmu počinju i dodatno se ubrzavaju. Zbog toga je vrlo važno da dan započetne pravilno, od samog početka, jer ćete tako ubrzati vaš metabolizam i poboljšati zdravlje.

Veliki broj ljudi ima loše jutarnje navike koje dovode do lošeg stanja organizma i kasnijeg gojenja i razboljevanja. Zbog toga vam predstavljamo navike na koje morate zaboraviti ako želite da smršate i da budete zdravi.

1. Previše spavate

Poenta jutra je da se započne rano, tako da ako se probudite posle podne, to će ostaviti tragove na vašem telu. Poremetićete biološki sat i usporiti metabolizam, zbog čega ćete se gojiti.

2. Spremate se u mraku

Ako ustajete rano, kada sunce tek sviće, otvorite vaše roletne i sklonite zavese. Istraživanja su pokazala da jutarnji sunčevi zdraci imaju velike koristi po organizmam i da ubrzavaju metabolizam. To će vam takođe pomoći da se bolje razbudite.

3. Ne spremate krevet

Znamo da vas sigurno mrzi da svako juro spremate krevet, ali to je sjajan način da se razdrmate i da se razbudite. Čak i ovo jednostavno spremanje kreveta dovoljno čini za vaš organizam jer se tako razbuđujete i podstičete metabolizam na bolji rad.

4. Ne merite se

Vaga je veoma dobra sprava i pomoćiće vam da uvek pratite vašu kilažu. Zbog toga se merite svakog jutra pre doručka i tačno ćete videti kako vaša kilaža varira.

5. Premalo jedete za doručak

Svi misle da treba jesti manje ako želite da smanjite kilažu. To jeste tačno, ali doručak je najbitniji obrok dana i on mora da bude obilniji od drugih. Ako malo jedete za doručak, nećete imati snage da izgurate ceo dan, a onda ćete osetiti veću glad za vreme ručka i tako nećete uspeti da ispoštujete dijetu i vaš plan ishrane. Mnogo je bolje da za doručak jedete šta hoćete, a da se za ručak i večeru držite dijete.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group