Masturbacija - za i protiv

Otkrivamo vam tajne masturbacije, koliko je poželjna i šta bi trebalo da izbegavate...

Skoro da je 99% ljudi na planeti, a pri tom najviše mislimo na muškarce, mada ni devojke ne zaostaju, pojam seksa upoznalo susretom sa svojom „desnicom“. Da je masturbacija najintimniji vid odnosa koji pojedinac ikad ima prilike da ostvari, možemo da se uverimo i na osnovu saznanja da i najfunkcionalnija veza vrlo retko prolazi bez povremenog samozadovoljavanja makat od strane jednog partnera.

Mnoge pri tom grize savest jer se osećaju kao da varaju partnera, iako je upravo isti u njihovim mislima tokom ovog čina. Pa čak i u trenucima kada nije, ne znači da je osoba koja masturbira spremna na prevaru, odnosno da mašta o nekom drugom, samo zato što dozvoli sebi da je ponese nagonska želja za samozadovoljenjem.

I dok se slobodni muškarci ne ustručavaju da kažu otvoreno da masturbiraju veoma često, svi oni koji su u vezi izbegavaju odgovor na ovo pitanje. Jedna od kako se čini najčešćih tema oko koje se diže prašina i ženama kosa na glavi, ne treba da bude toliko propraćena negativnim emocijama. Dakle, svi vi koji otvoreno priznajete da masturbirate ili se potajno nadate da vaša voljena nikad neće otkriti šta radite „njoj iza leđa“, imate razlog za osmeh na licu, jer nauka stoji na vašoj strani.

Neka od najnovijih istraživanja utvrdila su da masturbacija donosi veći užitak parovima i veće zadovoljstvo vezom uopšte. Zašto je to tako?

Mnogi smatraju da je činim masturbacije otkrivaju skrivena mesta na telu želja dodira, koja vaša partnerka možda nikad ni ne bi otkrila da joj vi ne pokažete. Masturbacijom otkrivate koja vam brzina i pokreti odgovaraju, kako biste znali vašu partnerku da navedete na pravi put. Takođe ista služi kako biste se oslobodili napetosti. U „ženskim danima“ npr, kada vašoj voljenoj nije do maženja i seksa, sasvim je logično da posegnete za samozadovoljenjem, kako ne biste oko nje obletali i osećali se kao da ćete da eksplodirate.

Činjenica je da muškarci masturbiraju u proseku više od devojaka. Nezavisno od toga koliko seksa na dnevnom i nedeljnom nivou dobijaju, muškarci minimum 9 puta mesečno nađu vremena da se posvete sebi samima. Naravno kada je reč o osobama koje nisu u vezi ovaj broj je i do 3 puta veći. Ista naime pomaže single ljudima da izraze svoju seksualnost i ne budu isfristrirani po ovom pitanju.

Mnogi veruju da je masturbacija u vezi nepoželjna jer implicira na to da postoji problem u istoj. Šta više samozadovoljenje može ohrabriti parove da otvorenije pričaju o seksu i samim tim poboljšaju svoj odnos. Kako stručnjaci na ovom polju tvrde osobe koje se ne ustručavaju da sebi pruže zadovoljstvo, mnogo su srećnije u vezi i u braku. Iste naime srdačnije pružaju i primaju zadovoljstvo.

Takođe osobe koje češće masturbiraju imaju aktivniji seksualni život, jer istovremeno ne pritiskaju svoju dragu da vodi ljubav sa njim (posluživši se time sami), što u njoj budi veći želju, odnosno potražnju. Iako će se stav po pitanju masturbacije u vezi veoma teško promeniti, bar kada je većina žena u pitanju, ipak nemojte odustajati od ove „nemoralne“ aktivnosti jer ista može samo preokrenuti vaš život na bolje.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group