Znakovi koji pokazuju da je vaša glavobolja opasna

Glavobolja može da ukaže na ozbiljne probleme...

Glavobolje su  česta pojava i nije ništa čudno ako vas s vremena na vreme zaboli glava. Međutim, postoje glavobolje koje nisu normalne i koje ukazuju na neki drugi problem. Bol je odbrambeni mehanizam vašeg tela koji vam govori da nešto nije u redu, pa ako primetite neke od ovih simptoma, obavezno posetite lekara.

1. Imate nagle i jake bolove

Glavobolje obično počinju slabijim intenzitetom pa se kasnije pojačavaju. Međutim, ako imate nagle i veoma intenzivne glavobolje koje ne traju dugo, onda to može značiti da imate neki drugi i ozbiljniji problem. Ovakvi bolovi mogu ukazivati na blago izlivanje krvi u mozak, što može biti prilično ozbiljan problem, pa zbog toga morate posetiti lekara, ako primetite i osetite ovakve probleme.

2. Glavobolja menja intenzitet

Već smo rekli da glavobolja ide od slabijeg ka jačem intenzitetu pa kasnije prestaje. Međutim, ako se glabovolja čas pojačava, pa čas smanjuje, onda znači da nešto nije uredu. Ovo može biti pokazatelj aneurizma i drugih moždanih problema, pa je dobro da uradite magnetno snimanje mozga.

3. Glabovlja nije jedini problem

Ako glavobolja dolazi sa pratećom temperaturom onda to može biti veliki problem. To često ukazuje na bolest koja se naziva meningitis.

4. Dugotrajna glavobolja posle udara

Kada udarite glavu, normalno je da vas boli glava, ali ako imate dugotrajan bol, onda znači da verovatno imate hematom ili unutrašnje krvarenje koje morate proveriti kod vašeg lekara.

5. Glavobolja u određenim prostorijama

Ako primetite da vas u jednoj prostoriji boli glava, a u drugoj ne, onda proverite dovod kiseonika u tim sobama. Glavobolja je moguća kada u organizmu ima manjka kiseonika. Ako vas u neko sobi boli glava, proverite dovod kiseonika ili možda curenje nekog drugog gasa kao što je plin ili nešto slično.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group