Evo kako se novi Wrangler pokazao na sudar testiranjima

Zavod za osiguranje bezbednosti na putevima (IIHS) objavio je novi video snimak na kojem se vidi kako se džip Wrangler prevrće tokom testiranja.

Kao što možete videti iz više uglova, Wrangler se zabija u nepomičnu barijeru, dok se prednji kraj ruši. Iako je to za očekivati, džip se zatim prevrće na bok, što nije trebalo da se desi.

Nažalost, to nije bila jednokratna pojava. Kao što je primetio IIHS, Wrangler se prevrnuo nekoliko puta, što je pokazalo njegovu nestabilnost. U oba ispitivanja koja je sprovela organizacija, Wrangler se prevrnuo na svoju putničku stranu nakon što je udario u ogradu.

Uprkos prevrtanju, Wrangleru je data marginalna ocena koja nije najniža klasifikacija IIHS-a. Kako su objasnili, SUV je prošao dobro jer je „prostor vozača bio netaknut“, a „kretanje lutke bilo je dobro kontrolisano“.

Međutim, organizacija je primetila da delimično prevrtanje predstavlja rizik od dodatnih povreda. Takođe su rekli da „Vozilo prevrnuto na boku nije prihvatljiv ishod za frontalni sudar, i kao rezultat toga, ukupna ocena Wranglera smanjena je na graničnu.“

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group