Poduhvat za Ginisa: Rolls-Royce kompletirao globalne testove novog Spectre modela

Spectre model kompanije Rolls-Royce, koji definiše žanr potpuno električnih super kupe modela, sproveo je istorijski i unikatan poduhvat, kompletirajući test program od 2,5 miliona kilometara, simulirajući više od 400 godina normalne upotrebe ovog automobila...

U najzahtevnijem razvojnom procesu 119 godina duge istorije ovog brenda, Spectre je prolazio kroz temperaturne razlike od minus četrdeset do plus pedeset stepeni Celzijusa, u uslovima koji variraju od snegom okovanog Arktika do pustinja, planinskih prostora i svetskih megapolisa.

Tokom ovih ruta, svaka od funkcija Spectre modela vezana za performanse pažljivo je praćena, analizirana i tjunirana od strane inžinjera kompanije, u procesu koji predstavlja više od 50.000 kolektivnih i veoma stručnih radnih sati. Testiranje je rezultiralo hiljadama interaktivnih poboljšanja u svim poljima, od akustičkih performansi, ponašanja automobila u krivinama i upravljačke preciznosti, do njegovih vremena punjenja, prelaznog opsega i stvari kao što je isporuka obrtnog momenta, od kojih sva deluju deminutivna pojedinačno, ali su zapravo dovela do kumulativnog efekta koji će kupcima isporučiti savršeno iskustvo.

Kao pravi Rolls-Royce, Spectre model ne može biti samo inžinjerska demonstracija sile, već klijentima mora ponuditi autentično super-luksuzno iskustvo. Upravo zbog toga, on takođe podleže unikatnim Lifestyle Analysis procesima, koji služe za informisanje razvojnih odeljenja o svakom novom proizvodu koji izađe iz fabrike još iz Goodwood ere slavnog brenda. Ovi dodatni test programi prevazilaze standardne industrijske testove, kako bi se stekao utisak o tačnom načinu na koji će kupci koristiti model na svakodnevnom nivou.

Lifestyle Analysis test procesi omogućuju inžinjerima uvid u svaki pojedinačni zahtev koji može biti vezan za novi Rolls-Royce model, istovremeno osiguravajući da konačni proizvod bude projektovan i dizajniran kako bi aktivirao svaku željenu karakteristiku i odgovor na zahteve kupaca.

Upotrebom ovog znanja, inžinjeri kompanije razmatraju širok opseg varijabilnih činilaca od posebne važnosti za Rolls-Roys klijentelu. Na primer, stručnjaci proučavaju na koji način funkcioniše pogonski sistem Spectre modela na posebnim putevima šriom sveta, uključujući najekskluzivnije enklave kao što je Sanja ostrvo u Kini, Dubai u Ujedinim Arapskim Emiratima, Napa dolina u Kaliforniji i grad London, koji je ujedno i proizvođačevo domaće tržište.

Ova testiranja takođe uključuju i centre posebnih velikih gradova kako bi se osiguralo da karakteristike kao što je upravljanje na svim točkovima nudi savršene manevarske mogućnosti tokom pristupa ulicama i prilazima privatnih imanja u okruženjima ograničenog prostora. Ove gradske sredine uključile su Kensington, Mejfer i Čelzi u Londonu, osiguravajući da prikladno upravljanje na zadnjoj osovini omogući pristup ulicama u stambenim četvrtima i luksuznim lokacijama.

Na sličan način, po pitanju različitih okruženja, Spectre model postavljen je širom sveta kako bi se izvršila procedura statičkih testiranja i odgovorilo na ključne zabrinutosti klijenata. Ovaj segment uključuje mogućnost održavanja normalne telefonske konverzacije unutar automobila kada je on parkiran pokraj helikoptera, snagu motora, internet konekciju unutar modela kada je okružen visokim objektima i lakoću pristupa enterijeru kada su unutar njega postavljeni posebni predmeti, nalik dugačkim kesama koje se koriste kako bi se zaštitila formalna i elegantna garderoba za večernje izlaske.

Kada je reč o tehničkim uličnim testiranjima, Lifestyle Analysis faza u svom fokusu imala je isticanje svih neophodnih podešavanja na pogonskom sklopu automobila, njegovim specifikacijama i peformansama. Na primer, vršena su testiranja vrata sa automatskim otvaranjem i zatvaranjem na strmim usponima kako bi se simulirao prilaz kućama smeštenim u brdima Los Anđelesa. Inžinjeri su dodali žiroskop i senzore G sile kako bi osigurali da se vrata otvore i zatvore istom brzinom bez ikakvog napora, nevezano sa uzdužnim ili poprečnim uglovima parkiranja.

Baš kako dolikuje, Lifestyle Analysis faza testiranja finiširana je u Londonu, glavnom gradu domaćeg tržišta kompanije Rolls-Royce, gde je Spectre kompletirao svoju odiseju od 2,5 miliona pređenih kilometara, pripremajući liniju za isporuku kupcima, koja će startovati četvrtog kvartala ove godine.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group