Fitness - Ishrana

Da li je sladoled zdrav?

Mnogi prave debatu oko ovog pitanja...

Kada na red stignu vreli i sparni dani, ništa nije lepše nego hladan i kremast sladoled koji nas rashlađuje i zadovoljava sva čula. Međutim, oni koji često konzumiraju sladoled se pitaju da li je to dobro po njihovo zdravlje i da li je ovo zapravo štetna ili zdrava užina.

Ako ne znate odgovor na ovo pitanje, ne brinite, jer ćemo se mi potruditi da vam damo najjednostavniji odgovor.

Da biste shvatili da li je sladoled štetan ili koristan, morate prvo znati od čega se on pravi. Glavni sastojci sladoleda su voda, odnosno mleko i ukusi od kojih se spremaju. Princip je isti i svaki ukus sladoleda sprema se na prilično sličan način.

Što se tiče kalorija, sladoled nije mnogo katastrofalan, pa u 100 g sladoleda obično imate oko 250 kalorija, što je podnošljivo. Međutim, najveći problem kod sladoleda predstavljaju aditivi i veštački šećeri koji se u njih dodaju. To su dve nezdrave stvari koje loše utiču na naš imuni sistem i zdravlje.

Zato vam savetujemo da jedete sladoled koji provereno ne sadrži šećere i aditive. Generalno gledano, sladoled nije štetan, ali kada ga konzumirate u normalnim količinama, ali ako dnevno pojedete 3,  4 sladoleda, normalno je da ćete se gojiti i da ćete imati problema.

V.P.

  • Ključne reči: 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group