Fitness - Ishrana

Evo zbog čega treba da jedete bademe svakog dana

Badem je orašasti plod koji je vrlo zdrav i koji će vam pomoći da budete zdraviji i srećniji...

Svi znaju da su orašasti plodovi veoma zdravi i da sadrže dosta vitamina i minerala. Pored toga oni sadrže i proteine i zdrave masti koje hrane naše telo i koje nam pomažu da budemo zdravi. Zbog toga nutricionisti savetuju da se orašasti plodovi svakodnevno jedu, a od njih najzdraviji su bademi.

Zato smo odlučli da vam objasnimo šta će vam se desiti ako bademe jedete svakog dana i koje ćete benefite zbog toga imati.

Pošto u svom sastavu sadrži velike količine vitamina E, badem će vam omogućiti da vaša koža bude čistija, mekša i zdravija, a naročito vaše lice. Zbog toga je badem odličan u borbi protiv bubuljica i akni i oni koji ga svakodnevno konzumiraju imaju dosta manje problema sa kožom.

Druga vrlo pozitivna stvar koja će vam pomoći jeste regulacija šećera u telu i smanjenje rizika od dobijanja dijabetesa. Takođe, badem poboljšava krvni sistem ljudi, pročišćava arterije i generalno poboljšava rad srca.

Na kraju, zbog bogatog sastava vitamina i minerala, bademi su neverovatno korisni za jačanje našeg imunog sistema i zbog svakodnevne konzumacije ovog ploda bićete zdraviji i snažniji.

Foto:Mother Nature Network

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group