Fitness - Ishrana

Šta se dešava sa vašim telom kada prestanete da jedete šećer

Prema najnovijim istraživanjima, prosečna osoba dnevno unese 300 kalorija, samo zbog konzumacije šećera...

Stalno slušamo o lošim uticajima šećera i bolestima koje on izaziva. Šećer nije opasan ako se koristi u umerenim kolčinama, ali pošto veliki broj namirnica u svom sastavu sadrži različite vrste zaslađivača, šečer je jednostavno vrlo teško izbeći. Ipak, ako želite, možete svoj organizam očistiti od velikih količina šećera. Ako regulišete ishranu i smanjite unos nezdrave hrane, vaš šećer u organizmu će se normalizovati, a evo šta će se desiti sa vašim telom:

1. Vaše srce će raditi bolje

Šećer podiže nivo insulina što ugrožavca rad srca. Kada smanjite unos šećera, vaš kardiovaskularni sistem mnogo bolje radi, a vaše srce nesmetano radi. Na ovaj način smanjujete rizik od srčanog napada i produžavate sebi život.

2. Koža će vam biti čistija

Poznato je da od viška šećera izlaze bubuljice po koži. Ako želite čisto i besprekorno lice, onda smanjite unos čokolade i drugih slatkiša koji nisu zdravi. Videćete da ćete samo za nekoliko dana imati bolje i čistije lice.

3. Smanjićete rizik od dijabetesa

Dijabetes je najčešća bolest 21. veka, jer se ljudi u većini slučajeva nepravilno hrane i konzumiraju ogromne količine šećera. Ako smanjite unos slatkiša, automatski ćete smanjiti rizik od dobijanja dijabetesa.

4. Imaćete bolje pamćenje

Istraživanja su pokazala da šećer igra veliku ulogu kada je pamćenje u pitanju. Ako jedete mnogo slatkiša i unosite mnogo šećera, vaše pamćenje je verovatno oslabljeno, ali ako iz ishrane izbacite šećer, videćete veliku razliku.

5. Napokon ćete skinuti kilograme

Pošto smo već napomenuli da prosečna osoba unese 300 kalorija preko šećera, to znači da ćete izgubiti na kilaži ako prestanete da ga unosite.

Dakle, potrudite se da šećer jedete umereno i videćete da će vam život biti mnogo lakši i bolji.

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group