Ren je pikantan začin koji ima dosta zdravstvenih koristi...
Od kada je počeo da se koristi u ishrani kao vrlo aromatičan začin, ren je počeo da pokazuje svoje moći i da leči organizam. Ren sadrži ogroman broj vitamina i minerala i to ga čini savršenim za jačanje imuniteta, čišćenje organizma i celokupnog jačanja tela.
Mi ćemo vam predstaviti 5 glavnih razloga zbog kojih morate jesti ren, pa ga zato obavezno uključite u vašu svakodnevnu ishranu.
1. Bolji rad stomaka i crevne flore
Ren aktivira i stimuliše proizvodnju želudačnog soka koji dovodi do boljeg varenja i bržeg metabolizma. On takođe sadrži i enzime koji pomažu i olakšavaju razgradnju teške hrane, pa je odličan prilog uz sve vrste mesa i drugih teških namirnica.
2. Lek za artritis
Ren dokazano ima povoljna dejstva na koštana oboljena i pomaže osobama koja imaju artritis i probleme sa zglobovima.
3. Regulacija pritiska
Osobe sa visokim pritiskom obavezno treba da jedu ren, jer on dovodi do pirodnog smanjena pritiska i njegove regulacije.
4. Borba protiv raka
Zbog svojih antioksidantskih dejstava, ren je odličan u borbi protiv raka, naročito jer vaš organizam dovodi u alkalno stanje, koje sprečava rast kancerogenih ćelija.
5. Borac protiv kašlja
Pošto ima i antibiotsko desjtvo na naše telo, ren je odličan u suzbijanju prehlada i birusa, a takođe čini čuda kod ljuid koji imaju porlbema sa kašljem i sekretom.