Fitness - Ishrana

Veganka probala jedan burger i postala mesarka

Nije joj bilo teško da pređe u drugi tim...

Tami Džonas je prestala da jede meso sa 19 godina kada je pročitala knjigu „Animal libertion“, filozofa Pitera Singera. Tami je rekla da nije mogla da veruje kako se mesne industrije ophode prema ovim životinjama i da ne želi da učestvuje u ubijanju i gajenju životinja zbog ljudske prehrane.

Ona je 30 godina bila potpuni vegan i nije okusila meso, ali u svojoj 49. godini, kada je bila trudna sa trećim detetom, osetila je neverovatnu potrebu za mesom i pojela prvi burger u tri decenije. U tom trenutku, onda je doživela preokret koji ne može da objasni.

Tami tvrdi da joj je ukus mesa doneo neverovatnu sreću i da se ona zbog mesa osećala mnogo bolje, a da je takođe bila i mnogo zdravija. Pošto je zbog manjka crvenog mesa imala malo gvožđa u telu, Tami je bila ozbiljno anemična, ali posle nekoliko mesnatih obroka, njena krvna slika postala je drastično bolja.
Tami kaže da je tada shvatila da je meso neophodno u ljudskoj ishrani i da je dobro po nju i njenu bebu, pa je odlučila da svoja veganska pravila stavi sa strane i da ponovo počne da konzumira meso.

Međutim, Tami je odlučila da omogući bolji život životinjama koje jede, pa je zajedno sa svojim mužem osnovala farmu na kojoj gaji svinje, krave i kokoške. Ona se potrudila da životinje na njenoj farmi imaju savršene uslove i da uopšte ne pate, a kada dođe klanje, ona se trudi da to radi na životinjama koje nisu mlade i kojima nije mnogo ostalo života.

Tami kaže da je promenila svoju svest o mesu i da smatra da je ono neophodno za zdrav ljudski organizam, ali da to ne znači da ljudi trebaju da budu okrutni prema životinjama i da ih gaje u nehumanim uslovima. Zato ona daje primer svim stočarima i mesnim industrijama i kaže da se prema životinjama koje nas hrane moramo ophoditi kao prema članovima porodice.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group