Fitness - Ishrana

Veganska ili mesožderska dijeta?

Blizanci Ros i Hugo, odlučili su da otkriju koja ishrana je bolja po naše telo...

Ros i Hugo su rešili da zajedno krenu na dugotrajni eksperiment i da vide da li mesodžerska, odnosno veganska dijeta ima bolji uticaj na telo čoveka. Mnogo se polemiše o tome koja ishrana je bolja i jedni tvrde da je meso nophodno za rast i jačanje mišića, dok drugi smatraju da se bez mesa apsolutno može i da veganska ishrana obezbeđuje sve nutrijente koji su telu potrebni.

Zato su ovi blizanci odlučili da 12 nedelja jedu samo hranu koja će odgovarati ovim dijetama. Hugo je jeo samo vegansku dijetu, dok je Ros jeo meso. Moramo napomenuti da su se obojica hranili zdravo, dakle iako je Ros jeo meso, on nije konzumirao brzu hranu i proizvode koji su štetni i mogao je da u svoje obroke ubacuje povrće.

Posle 12 nedelja, braća su se fotografisala kako  bi uporedili rezultate i došli su do vrlo iznenađujućeg otkrića. Obojica su imali slične rezuiltate i njihova kilaža razlikovala se samo u jednom kilogramu. Obojica su izgledali sjano, a krvni rezultati pokazali su da su zdravi.

Dakle, ovaj test pokazao je jedno, da i veganska i mesožderska ishrana omogućavaju da vaše telo bude zdravo. Pitanje je samo šta ćete izabrati i šta vama više odgovara. Nema potrebe da napadate druge koji se ne hrane kao vi, gledajte svoja posla i jedite ono što želite.

Pogledajte fotografije i uporedite blizance. Hugo (vegan)nalazi se sa leve strane, dok je Ros(mesodžer) sa desne strane:

V.P.

  • Ključne reči: 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group