Fitness - Ishrana

Zbog čega treba da jedete mandarine

Mandarine su omiljeno voće mnogih...

Svi znamo da su mandarine zdrave i da imaju vitamin C u sebi, ali šta zapravo mi znamo o ovom popularnom voću. Mi smo odlučili da vam otkrijemo tajne ovog citursnog voća, kako biste ga zavoleli još više i često konzumirali, jer su mandarine odlične za naš organizam.

Mandarina je rođak narandže, dosta je slađa, ima manje koštica i mnogo se lakše čisti, što je čini najpopularnijim citrusom. Ona spada u niskokalorično voće i u 100 g mandarina nalazi se oko 45 kalorija. Zbog toga su mandarine odlične kod osoba koje drže dijetu i žele da smršaju, jer mogu da zasite, a da vas ne pretovare sa velikom količinom kalorija.

Međutim, ono zbog čega su mandarine toliko važne za nas i naš organizam jeste velika količina vitamina C koji poseduju. Vitamin C postiče pravilno funkcionisanje imunog sistema i štiti od oksidativnog stresa. Takođe povećava apsorpciju gvožđa iz hrane. Iz tog razloga, vredi uključiti ovo voće u jelovnik ljudi sa anemijom.

Pored Vitamina C, u manadarinama se nalaze i Vitamin A i Kalijum koji jačaju kosti, organe i održavaju krvni pritisak, nervni sistem i smanjuju rizik od dijabetesa.

Dakle, mandarine su i te kako zdrave, pa ih zato redovno jedite i koristite ih kao zdravu užinu.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group