Umivanje hladnom ili toplom vodom?

Šta je bolje?

Muškarci se svakog jutra umivaju i to najčešće čine pre i posle brijanja. Međutim, mnogi postavljaju pitanje, da li treba da se umivamo hladnom ili toplom vodom i šta je od dve opcije bolje. Mi smo odlučili da vam to pojasnimo.

Umivanje je neophodno kako biste skinuli bakterije sa vašeg lica i mrtvu kožu koja se vremenom na licu taloži. Ako se ne umivate, možete imati osipe, crvenilo, bubuljice, a samim tim vaša koža neće izgledati lepo.

Hladna i topla voda imaju drugačiji uticaj na kožu našeg lica. Topla voda otvara pore i omekšava kožu, dok hladna voda zatvara pore. To je vrlo važno da znate, naročito kada se ujutru brijete i umivate.

Zato dermatolozi savetuju da se pre brijanja umivate toplom vodom kako biste kožu omekšali i kako biste imali lakše i lepše brijanje. Ali nakon brijanja, potrebno je da se umivate hladnom vodom. Tada će se vaše pore zatvoriti, a mikro posekotine koje se možda nalaze na vašem licu posle brijanja biće zatvorene. Takođe, hladna voda će smiriti rekaciju i sprečiti da bakterije iz bazduha prodru u vašu iziritiranu kožu.

Ako želite da otkrijete kako da svakog jutra imate savršeno brijanje, onda posetite ovaj LINK.

Foto:Forbes

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group