Kako da koristite kuhinjski nož poput profesionalca

Da li se i vi mučite sa sečenjem krstavca, luka i drugih namirnica?

Sečenje nožem u kuhinji nije ni malo lak posao. Svi želimo da namirnice isečemo što bolje i što profesionalnije, ali većinom se to završi neslavno i na kraju naša jela ne mogu da zasijaju, jer nam prezentacija nije dobra.

Međutim postoji vrlo laka i sjajna metoda koja će vam omogućiti da sečete stvari u kuhinji poput Gordona Remzija.

Potrebno je da prste, kojima držite namirnicu koju sečete, namestite tako da vam zglobovi prstiju budu istureni. Za to se korsiti srednji prst, jer je najduži. Zglob srednjeg prsta izbacite napred, a jagodicama pridžavajte namirnicu koju sečete. Zglob prsta će poslužiti kao vodilja, ali i graničnik koji će usmeravati vaš nož. Nož ćete prisloniti uz zglob i samo vući laganim pokretima na dole i vaše naminrice će biti isečene. Zglob neće dozvoliti da se posečete, sve dok su vam prsti uvučeni, a zglob isturen. Sve što treba dalje da radite jeste da ruku povlačite u nazad i da ponavljate iste pokrete sa nožem i dobićete profesionalno izrezane namirnice. Ako budete pravili manje razmake između sečenja, tada će komadi hrane biti tanji i obrnuto.

Pogledajte klip kako biste videli kako se to radi:

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group