Vožnja - Automobili

Nissan Qashqai dobio opciju autopilota

Unapređene verzije popularnog Qashqai modela sada mogu same da vas voze na željenu destinaciju...

Automatizovani automobili sa autopilotima postaju sve popularniji, a izgleda da je i kompanija Nissan odlučila da svojim potrošačima pruži najmoderniji auto do sada. Reč je o automobilu koji poseduje 1.6 litarski motor koji proizvodi 130 konjskih snaga i koji sada ima opciju autopilota koji može da preuzme potpunu kontrolu nad vašim vozilom.

Ova opcija ima nekoliko modova, pa je možete koristiti kao dodatnu pomoć ili kao transformator koji vaš automobil pretvara u potpuno automatizovano vozilo. Ako izaberete pomoć na putu, onda će Qashqai pomagati pri kočenju i usmeravati volan kada vi to ne uradite. Međutim, prava magija se dešava kada namestite na potpuno automatsku vožnju. Zbog mnogobrojnih senzora, Qashqai ima mogućnost da prati put kojim vozi, automobile koji se nalaze ispred i iza i da skenira sve što se dešava na putu oko vas. Zbog  toga on može automatski da koči i da skreće, jer ima specijalne senzore koji prate linije na putu.

Naravno, ova opcija je namenjena brzoj vožnji po auto-putu, gde vaš automobil može sam da upravlja, jer nema oštrih skretanja i naglih zaustavljanja. Novi Qashqai takođe pruža i dodatnu pomoć pri parkiranju, tako da ćete sada moći da se opustite i da gledate kako se vaš automobil sam paralelno parkira.

Cena ovog automobila biće malo jača, što je i očekivano kada se uzme u obzir ova dodata funkcija, tako da će Qashqai sa 1.6 motorom i autopilotom koštati $43,277.

Foto: Carscoops

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group