Vožnja - Automobili

Pogledajte kako izgleda enterijer novog Škoda Skala modela

Škoda se baš potrudila da napravi fenomenalan automobil...

Škoda je pre godinu dana najavila da priprema automobil koji će zameniti Rapid model, a sada znamo da se radi o hečbeku koji će se zvati Scala. Iako češki proivođač automobila nije hteo u potpunosti da otkrije sve detalje vezane za ovo vozilo, ipak smo uspeli da dobijemo prve „maskirne“ fotografije koje nam pokazuju o kakvom automobilu se ovde zapravo radi.

Nova Škoda napravljena je po Volkswagen Group A0 MQB platformi što znači da sadrži elemente Vision koncepta koji je bio predstavljen na sajmu automobila u Parizu pre mesec dana. Kao što možete videti na slikama, Skala neće biti tipični hečbek, već podseća na mešavinu sedana i hečbeka, koja omogućava veliku prostranost enterijera, dosta mesta u prtljažniku, ali i manje dimenzije koje su neophodne za snalaženje po gradskim gužvama.

Skala će biti dostupna u 5 različiih verzija, odnosno sadržaće 5 različtih agregata. Najjači model biće 1.5 dizel koji će proizvoditi oko 140 konjskih snaga pa će vozačima pružiti sjajne performanse i vozačko iskustvo.

Škoda je sada pripremila i fotografiju koja pokazuje kako će da izgleda unutrašnjost novog Skala modela i moramo vam priznati da smo prilično iznenađeni. Kabina Skale izgleda prilično futuristično i prostrano, a slobodno se može uporediti sa enterijerima najnovijih nemačkih vozila kao što su BMW, Mercedes i Audi.

Češka kompanija se definitivno potrudila da podigne standard i da svetu pokaže da Škoda može da bude auto prve klase koji će sa zadovoljstvom voziti biznismeni i poslovni ljudi. Iako je fotografija komjuterski generisana, jasno nam pokazuje kako će enterijer izgledati.

Prvo što se može primetiti jesu oštre i vrlo futurističlke linije koje daju agresivan i sportski izgled ovom automobilu, kao i ogromna, centralana LCD konzola koja će omogućiti vozaču da obavlja sve funkcije, od menjanja radio stanica, nameštanja GPS-a, do sinhronizacije vozila i odabira određenog vozačkog moda.

Na osnovu ovih fotografija, jasno je videti da je Škoda ozbiljno shvatila ovaj zadatak, tako da jedva čekamo da vidimo kako će nova Skala izgledati uživo.

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group