Velška aviokompanija prodala čoveku sa više od 230 kg dva sedišta u dva različita reda

Čoveku sa 235 kilograma aviokompanija naredila je da plati dva sedišta na putu iz Irske, kako bi kasnije otkrila da mu je dala mesta u dva razdvojena reda...

Velšanin Les Prajs, star četrdeset i tri godine, dobio je informaciju da mora platiti dodatno mesto jer je politika kompanija takva za sve ljude koji imaju preko 127 kilograma. Međutim, nakon što se ukrcao na svoj let iz Irske on je otkrio da su njegova sedišta u različitim redovima.

Prajs je već bio osramoćen na svom letu iz Velsa kada je mu je dodato mesto pokraj prolaza umesto pored prozora koje je prvobitno dobio, sa još jednim putnikom koji je sedeo u sredini.

Kako je izjavio za Daily Telegraph: „Kada sam stigao na aerodrom morao sam da objašnjavam osoblju zbog čega imam dve karte, jer oni nisu imali blage veze. Kada sam se konačno ukrcao na let shvatio sam da je jedno od sedišta do prolaza, dok je drugo do prozora, što je ukupno tri sedišta razmaka. Na povratku nazad iz Irske jedno sedište je bilo u redu 17, a drugo u redu 19“.

Prajs iz Njuporta u južnom Velsu, trenutno se nalazi u programu za gubitak kilaže i svoje putovanje predstavio je televizijskoj publici putem Weight Clinic emisije, koja je deo BBC serijala Live Longer Wales.

Početkom ove godine, doktor Barat Bat sugerisao je da bi aviokompanije trebalo da predstave program ’plati koliko težiš’ unutar svoje ponude karata. Naplaćivanje preterano gojaznim ljudima namenjeno je pomoći prevoznicima u nadoknadi troškova potrošnje dodatnog goriva koje je potrebno za njihovo transportovanje, zaključio je doktor.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group