Sky Cruise - Leteći hotel na nuklearni pogon za 5.000 gostiju

Više slika

Više slika

Ljudi su potpuno poludeli zbog snimka na kome je moguće videti neverovatni avion kojim bi potencijalno upravljala veštačka inteligencija i koji nikada ne bi morao sletati...

Dizajniran od strane Hašema Al-Galija, ovaj koncept nazvan Sky Cruise, u suštini predstavlja vazdušni hotel koji dolazi sa dvadeset nuklearnih motora i kapacitetom za pet hiljada putnika.

Al-Gali je nazvao svoju letelicu budućnošću transporta i objasnio da bi konvencionalni avioni dopremali putnike i robu do Sky Cruise aviona, koji nikada ne bi dotakao zemlju i kome bi se sve popravke izvršavale u letu.

Izveštavajući povodom revolucionarnog Al-Galijevog dizajna, novinari Daily Star publikacije upitali su o broju pilota koji bi upravljali ovom letećom tvrđavom, na šta je dizajner odgovorio: „Pored sve današnje tehnologije vi i dalje želite pilote? Verujem da će ovaj projekat biti potpuno autonoman“.

Sve je to bajno i predivno, ali bi Sky Cruise bez ikakve sumnje zahtevao brojno osoblje zaduženo za održavanje i uslužne radnje jer će u njemu biti smešten veliki tržni centar, brojni bazeni, teretane i bioskopi.

U video renderu ovog mega-aviona postavljenom na dizajenrovom Youtube kanalu, sa naslovom: A Futuristic Hotel Above the Clouds, možemo videti njegove mamutske dimenzije kada je postavljen pokraj regularne letelice i njegov opis u vidu ’idealne lokacije za medeni mesec’.

Tridesetjednogodišnji naučni komunikator i video producent rođen je u Jemenu, ali trenutno živi i radi u Berlinu, sudeći prema njegovom sajtu. Jedan deo Al-Galijeve biografije navodi: „Molekularni biolog po zanimanju, Hašem koristi svoje znanje i ljubav prema nauci kako bi edukovao javnost putem društvenih mreža i stvaranja video sadržaja“.

Usluge za koje je Al-Gali specijalizovan uključuju govorne angažmane, stvaranje sadržaja i digitalni marketing. 2018. godine, on je pružio uvid u mogućnosti popravljanja edukativnog sistema i kako bi celokupno školstvo moglo postati bolje.

Ostali snimci na Al-Galijevom kanalu uključuju: "Šta će vam se dogoditi ukoliko pucketate zglobovima", "Top pet ekstremnih planeta koje vas mogu ubiti" i "Da li bi Zemlja jednoga dana mogla prestati da se rotira?"

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group