Sky Cruise - Leteći hotel na nuklearni pogon za 5.000 gostiju

Ljudi su potpuno poludeli zbog snimka na kome je moguće videti neverovatni avion kojim bi potencijalno upravljala veštačka inteligencija i koji nikada ne bi morao sletati...

Dizajniran od strane Hašema Al-Galija, ovaj koncept nazvan Sky Cruise, u suštini predstavlja vazdušni hotel koji dolazi sa dvadeset nuklearnih motora i kapacitetom za pet hiljada putnika.

Al-Gali je nazvao svoju letelicu budućnošću transporta i objasnio da bi konvencionalni avioni dopremali putnike i robu do Sky Cruise aviona, koji nikada ne bi dotakao zemlju i kome bi se sve popravke izvršavale u letu.

Izveštavajući povodom revolucionarnog Al-Galijevog dizajna, novinari Daily Star publikacije upitali su o broju pilota koji bi upravljali ovom letećom tvrđavom, na šta je dizajner odgovorio: „Pored sve današnje tehnologije vi i dalje želite pilote? Verujem da će ovaj projekat biti potpuno autonoman“.

Sve je to bajno i predivno, ali bi Sky Cruise bez ikakve sumnje zahtevao brojno osoblje zaduženo za održavanje i uslužne radnje jer će u njemu biti smešten veliki tržni centar, brojni bazeni, teretane i bioskopi.

U video renderu ovog mega-aviona postavljenom na dizajenrovom Youtube kanalu, sa naslovom: A Futuristic Hotel Above the Clouds, možemo videti njegove mamutske dimenzije kada je postavljen pokraj regularne letelice i njegov opis u vidu ’idealne lokacije za medeni mesec’.

Tridesetjednogodišnji naučni komunikator i video producent rođen je u Jemenu, ali trenutno živi i radi u Berlinu, sudeći prema njegovom sajtu. Jedan deo Al-Galijeve biografije navodi: „Molekularni biolog po zanimanju, Hašem koristi svoje znanje i ljubav prema nauci kako bi edukovao javnost putem društvenih mreža i stvaranja video sadržaja“.

Usluge za koje je Al-Gali specijalizovan uključuju govorne angažmane, stvaranje sadržaja i digitalni marketing. 2018. godine, on je pružio uvid u mogućnosti popravljanja edukativnog sistema i kako bi celokupno školstvo moglo postati bolje.

Ostali snimci na Al-Galijevom kanalu uključuju: "Šta će vam se dogoditi ukoliko pucketate zglobovima", "Top pet ekstremnih planeta koje vas mogu ubiti" i "Da li bi Zemlja jednoga dana mogla prestati da se rotira?"

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group