Let vraćen nazad na aerodrom zbog pilota koji nije prošao trening

Kompanija Virgin Atlantic izvinila se svojim putnicima nakon što je njen let morao da se vrati za Veliku Britaniju jer je pilot koji je upravljao avionom i dalje bio u trenažnom procesu...

Virgin Atlantic Airbus letelica bila je na svom putu ka Njujorku i JFK aerodromu sa londonskog Hitroua, kada je vraćen usred rute zbog problema tokom uparivanja dva pilota, od kojih je jedan još uvek zvanično u treningu.

Avion je bio na četrdesetom minutu svog putovanja kada je otrkivena greška, zbog koje je zakazano vreme stizanja na njujorški aerodrom bilo pomereno za gotovo dva sata. Virgin Atlantic se od tada izvinio zbog ovog incidenta, izjavljujući da je u pitanju obična greška. Iako su oba pilota licencirana i kvalifikovana da upravljaju avionom, utvrđeno je da ’iskusni kapeta’ nije imao potvrđen status odrađenog treninga.

Ovaj upareni pilotski duo nije prekršio bilo kakva ovlašćenja, ali pošto jedan od njih nije prošao interne trenažne protokole kompanije Virgin Atlantic, odlučeno je da bi avion trebalo da se vrati nazad i njegova posada zameni, zbog čega je ’kvalifikovani prvi oficir’ zamenjen novim pilotom. Avion je kasnije stigao u Njujork sa dva sata i četrdeset minuta zakašnjenja.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group