Prinudno sletanje na autoput koje se umalo završilo katastrofom

Mali avion potpuno je uništen nakon pada na jednom kalifornijskom autoputu, dok je čitav incident snimljen iz nekoliko uglova putem kamera na kontrolnim tablama i zadnjim delovima automobila u saobraćaju...

Piper PA-32 model letelice sa jednim motorom slupao se na prometnom autoputu prilikom čega je kamera sa zadnjeg dela obližnjeg automobila uhvatila čitav momenat ovog prinudnog sletanja i udesa. Na snimku možemo videti kako se letelica polako približava autoputu pre nego što je aterirala na asfalt. Kako video dalje otkriva, avion je krilom udario u automobil na putu, otkinuvši ga sa trupa u potpunosti, što ga je poslalo u vrtoglavo okretanje, dok se avionsko gorivo istovremeno prosulo svuda po autoputu i automatski zapalilo.

Razgovarajući sa lokalnim medijima, plot Endrju Čo izjavio je kako je poleteo sa obližnjeg Corona Municipal aerodroma početkom tog dana, ali je nakon vraćanja njegov avion izgubio snagu, ostavljajući mu izbor da pokuša prinudno sletanje na bilo kakvom ravnom delu zemljišta. Na svu sreću ni pilot ni njegov saputnik, niti bilo ko od učesnika u saobraćaju na zemlji nije povređen prilikom ovog incidenta.

Američke vlasti zatvorile su dve linije autoputa 91 kako bi se sprečilo širenje požara, olakšalo čišćenje fragmenata i uklanjanje olupine.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group