Zvaničan snimak incidenta u kom je DHL avion pukao na pola

Nakon uzletanja sa Juan Santamaria International aerodroma u Kostariki, piloti su se suočili sa otkazivanjem hidrauličnog sistema, zbog čega su morali da se vrate na aerodrom radi prinudnog sletanja...

U događaju koji može biti opisan samo kao potpuno neverovatna scena, Boeing 757-200 klizao je preko trideset metara pre nego što je izleteo sa jedne od pisti i polomio se na pola, prepolovivši se tik iza krila.

Na svu sreću dva člana posade ovog DHL-ovog transportnog aviona nisu bila povređena, mada je Boeing izjavio da je jedan od njih podvrgnut temeljnom medicinskom pregledu čisto iz predostrožnosti. Iako ne postoji zvaničan epilog štete po pitanju tovara, možemo pretpostaviti da je veći deo tereta ostao neoštećen u trupu aviona i moguće je videti da su velike palete sa teretom i dalje potpuno umotane i fiksirane na mestu nakon nesreće.

Avion, sa druge strane, predstavlja samo gomilu metala koja će završiti na nekom otpadu ili u presi, pošto je njegov trup završio u dva kao britvom isečena dela. Iz vazdušnih fotografija moguće je videti i štetu koja je nastala na vrhu levog krila, takođe. Čitava situacija je na kraju postala potpuno komična jer je kompanija DHL zvanično prokomentarisala incident rečima: „Možemo potvrditi da je DHL de Guatemala SA B757-200F let JOS2716 pretrpeo oštećenja nakon sletanja na Juan Santamaria aerodrom u Kostariki“.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group