Američko čudo vredno preko 9 miliona dolara zagnjurilo nosem u pistu

Više slika

Više slika

Jedan pilot bio je primoran da se katapultira gotovo sa tla nakon što je njegov avion zakucao nosem u asfalt...

Ko želi neka čestita. Jedan skupoceni i još neisporučeni F-35B borbeni avion spuštao se na pistu Fort Vort baze u Teksasu, kada su stvari pošle po zlu i primorale njegovog pilota da primeni drastične mere, katapultiravši se nakon obrušavanja letelice na tlo nosem napred, dok se dim polako širio iz nje.

Ova mašina zatim je krenula da se okreće bez kontrole i moguće je videti pilota koji sa sedištem izleće iz svog kokpita, lansirajući se kroz vazduh i spuštajući se potom na zemlju pomoću padobrana. Pentagon je izjavio da je tokom incidenta letelicom upravljao pilot američke vlade, a iako njegovo stanje trenutno nije poznato, lokalna policija tvrdi ’da će on biti okej’.

U postu podeljenom putem Facebook platforme, ovo odeljenje policije iznelo je: „Srećni smo što smo čuli da je pilot u redu. Naši timovi za hitne intervencije odgovorili su odmah po pozivu i priključili se asistenciji osiguravanja i patroliranja duž piste oko 10:15 pre podne. Imamo izvanredan odnos sa kompanijom Lokid Martin, Mornaričkom vazduhoplovnom bazom i bazom združenih rezervi, tako da smo veoma brzo i koordinisano stupili u održavanje javne bezbednosti i asistiranje njihovim timovima“.

Lokid Martin, kompanija koja je proizvela ovaj avion, tvrdi da će temeljno istražiti incident i u zvaničnoj izjavi naglašava: „Svesni smo da se dogodio incident sa F-35B avionom na zajedničkoj pisti Mornaričke vazduhoplovne baze i kako smo razumeli pilot se uspešno katapultirao. Bezbednost je naš prvi prioritet i nastavljamo da pratimo odgovarajući istražni protokol“.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group