Nikada do sada izvedena Red Bull kaskada umalo nije postala tragična

Dva pilota koja su pokušala razmenu aviona u vazduhu po prvi put u istoriji, mogu biti srećni što su ostali živi nakon što je njihova kaskada krenula po zlu, poslavši jedan od aviona u spiralno poniranje pre nego što se zakucao prašnjavo tlo Arizone...

Padobranci i piloti, Luk Atkins i Endi Ferington, pokušali su da uskoče jedan drugome u avion usred leta, ostavljajući na nekoliko trenutaka letelice bez kontrole, posle čega bi trebalo da pilotiraju tuđim modelom i prizemlje ih bezbedno na zemlju. Međutim, ništa nije išlo po planu na putovanju sponzorisanom od strane brenda Red Bull, kada su oba Cesna 182 aviona bila postavljena u paralelnom zaronu, omogućujući pilotima da iskoče i započnu zaron u slobodnom padu nazad u kokpit onog drugoga.

Nakon što je ovaj par krenuo u poniranje, Feringtonov avion je gotovo odmah počeo da se okreće van kontrole i u spiralnom padu nadole, postajući krajnje neusaglašen sa visinom drugog aviona.

Dok je Aikins uspešno kompletirao svoj deo kaskade, Ferington je bio primoran da se padobranom bezbedno spusti na zemlju jer je njegov novi avion, koji je takođe aktivirao padobran, krenuo da se obrušava ka zemlji. Međutim, pored čitavog haosa, sudeći prema njegovom partneru, Ferington je uspeo da ostane smiren i pribran.

Uprkos tome što su ova dva kaskadera potpuno kiksnula u ovom svom naporu da postanu prvi piloti koji su uspešno uleteli jedan drugome u avion tokom leta, koji je na svu sreću prošao bez povreda, oni ističu da i dalje stoje iza svoje pripreme za podvig.

„Svi brojevi su se uklopili, kao i sve ostale stvari“, izjavio je Ferington nakon što se bezbedno prizemljio padobranom. "Sve je trebalo da bude potpuno spremno i ispadne savršeno, ali iz nekog razloga, ništa nije bilo tako. Međutim, na kraju dana, nas dvojica smo tu, spremni smo da pokušamo ponovo, bezbedni i na sigurnom, za šta ja smatram da je najvažniji detalj svega ovoga.“

Sudeći prema izvešatjima, ovo gotovo sigurno neće biti poslednji pokušaj zamene aviona u vazduhu, jer je Atkins dodao da će se oni vratiti kada shvate šta se desilo i šta je pošlo po zlu.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group