Kompanija Bombardier predstavlja najbrži i najluksuzniji putnički avion na svetu

Koncept biznis mlaznjaka stupio je u avioindustriju svega nekoliko decenija ranije, zbog velike potražnje koja je postojala za luksuznim letovima i fleksibilnošću po pitanju vremena...

Ovaj sektor avioindustrije cveta poslednjih par godina i konstantno se razvijaju novi modeli kako bi se promovisala ova tehnološki sofisticirana paradigma na tržištu. Kako bi se nastavilo ovo zaveštanje, savremeni biznis mlaznjak nazvan Global 8000 predstavljen je na tržištu od strane kompanije Bombardier, donoseći brojna poboljšanja kako po pitanju luskuza, tako i brzinskih parametara.

Najvažnija stvar koju je bitno uzeti u obzir jeste da će ovo biti prvi biznis džet na svetu koji će razvijati supersoničnu brzinu od 1,015 Maha, baš kao i NASA F/A-18 avion. Zbog svih ovih unikatnih karakteristika, Global 8000 će postati najbrži poslovni avion na svetu.

Napredna letelica biće dovoljna za devetnaest putnika u svojoj kabini, kojima će sav luksuz i kvalitet usluge biti na raspolaganju u svakom momentu. Zbog ogromne brzine i dužeg krstarećeg opsega, ovaj avion kreira ime sam za sebe na današnjem tržištu, što je automatski rezultiralo povećanjem prodaje do neverovatnih razmera. Odmah nakon popuštanja pandemijskih restrikcija, porast u broju prodatih aviona porastao je za 20%.

Kada se govori o uslugama koje su omogućene tokom leta, enterijer putničke kabine podeljen je u četiri sekcije, koje podsećaju na dnevnu sobu. Kokpit se sastoji od savremenih letačkih instrumenata, uključujući velike displeje koji predstavljaju sve trenutne performanse, karakteristike aviona i statistike leta.

Na sličan način, letelica je opremljena podižućim displejom, Enchanced Vision System, Synthetic Vision System, grafičkim planiranjem leta, multi-Scan vremenskim radarom i Performance-Based Navigation sistemom, koji prikuplja tačne i precizne podatke kako bi let bio potpuno uglađen.

Za uklanjanje efekta džet laga, zadužena su crvena i plava LED svetla u putničkoj kabini, zajedno sa krevetom i tušem u punoj veličini. Za duge letove, privatna kabina za posadu takođe je tu kako bi im pomogla i omogućila odmor. Najbrža moguća internet konekcija omogućena je radi organizovanja neometanih poslovnih sastanaka ili zabavu putnika bez ikakvih ometanja i problema.

Kabina ovog aviona ispunjena je širokim opsegom pogodnosti, što ga definitivno čini najboljom ponudom trenutno kako za kupce, tako i za putnike. Međutim, svi zainteresovani kupci, ali i oni ljudi koji će leteti ovom najmodernijom poslovnom letelicom, moraće da sačekaju do 2025. godine, kada će ovaj najluksuzniji i najbrži komercijalni avion postati dostupan.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group