Da li je dobro piti kafu pre treninga?

Kafa je napitak koji mnogi od nas svakodnevno konzumiraju, a neki to rade i pre treninga...

Žurnal Primenjene Psihologije (Journal of Applied Physiology) sproveo je jedno istraživanje i pozabavio se ovom temom. Cilj istraživanja je bio da se ispita korist kafe i da li je ona korisna kada su upitanju treninzi.

Svi znamo da je kafa kofeinski napitak koji nas razbuđuje i koji nam daje energiju, ali isto tako znamo da nije dobra ako se pije u velikim količinama. Oni koji treniraju u većini slučajeva konzumraju vodi i protinske napitke i retko kada pomišljaju na kafu, ali početnici koji su tek krenuli priznaju da vole da popiju kafu pre samog treninga jer im to daje energiju.

Postavlja se pitanje, da li je to dobro ili ne?

Istraživanja su uspela da dovedu do odgovora koji će možda iznenaditi mnoge.

Rezultati su pokazali da su osobe koje su konzumirale kafu pre treninga ostvarili bolje rezultate i da su vežbe i režim treninga podneli mnogo bolje. Međutim, nije samo to korist ovog napitka. Oni koji su pili kafu imali su manje apetita i manju želju za hranom, što im je pomoglo da se izbore sa viškom kilograma.

Ipak, doktori savetuju da kafu ne pijete baš svakog puta pre treninga, jer se naše telo vrlo lako privikava na to. Zbog toga se trudite da svaki drugi trening ili svaki treći i iznenadite telo kofeinom koji će vam omogućiti da budete jači, akivniji i da manje jedete.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group