Vežbe koje treba da radite svaki dan

Pored toga što vežbate u teretani, postoje vežbe koje bi trebalo da radite svaki dan, kako bi olakšali vašem telu da lakše funkcioniše...

Ove vežbe nisu mnogo fizički zahtevne i ne zahtevaju mnogo vremena, ali ipak mogu da vam poboljšaju držanje tela. Ako ste sportista i redovno trenirate, ove vežbe će vam lako pasti. Ako ipak, ne volite da trenirate, ove vežbe će vam takođe dobro doći, jer uz njihovu pomoć možete pružiti vašem telu malo rekreacije.

1. ZIDNO KLIZANJE

Vrlo jednostavna vežba koja je osmišljena kako bi vam ispravila i ojačala ramena. Jednostavno se naslonite leđima na zid i prislonite vaše ruke. Ruke moraju da vam budu savijene u laktovima pod uglom od 60 stepeni. U ovom početnom položaju osetićete kako vam se ramena podižu i kako vam kičma stoji pravilnije. Laktovi moraju da vam budu u ravni sa ramenima. Zatim, lagano podižite ruke ga gore, trudeći se da vam uvek budu prislonjene uz zid. Kada ste podigli ruke do kraja, lagano ih spuštajte ka dole, ponovo uz zid i sada se trudite da vam laktovi odu što više ispod nivoa ramena.

2. PODIZANJE KUKOVA

Bol u kukovima i karlici je veoma čest, pogotovu ako dosta sedite. Ova vežba vam može pomoći. Lezite na leđa, a noge savite u kolenima. Podignite jednu nogu i kolenom krenite ka grudima,a zatim se rukom uhvatite za koleno. Sa drugom nogom, koja vam i dalje dodiruje pod, lagano se gurajte ka gore. Na ovaj način oslobodićete vaše kukove bola. Ponovite vežbu i sa drugom nogom.

3. IZVIJANJE TORZA

Kriva kičma i leđa najčešći su fizički problem kod ljudi. Uzrok tome može da bude dugotrajno povijeno sedenje na poslu. Kako bi pomogli vašim leđima, potrudite se da svaki dan radite izvijanje torza. Kleknite na kolena i potrudite se da vam kukovi budu u ravni sa kolenima. Ispružite pravo ruke i oslonite se na zemlju, slično kao kad radite sklekove. Zatim jednu ruku savite i dodirnite glavu. Trudite se da što više odvojite lakat od grudi. U takvom položaju pravite rotacije od poda ka plafonu. Isti postupak uradite i sa drugom rukom.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group