Da li su proteinske čokoladice zdrave i korisne?

Mnogi koji treniraju jedu proteinske čokoladice kako bi povećali unos proteina, ali da li su ovi slatkiši zdravi i da li nam pomažu pri treningu?

Proteinske čokoladice postaju sve popularnije i bukvalno ih možete kupiti svuda. Prodaju se u fitnes radnjama, teretanama, a sada ih možete pronaći i u običnim prodavnicmama, što samo govori jednu stvar, a to je da su neverovatno popularne.

Proteinske čokoladice važe za zdravu hranu koja treba da se koristi pri treninzima i koja vam pomaže da imate više energije i snage i da povećate lakše mišićnu masu.

Tačno je da proteinske čokoladice u sebi sadrže dosta proteina. Obično se u njima nalazi oko 20-25g proteina, što je odlična proteinska bomba koja pomaže vašim mišićima da se oporave. Takođe, u ovim čokoladicama nalaze se i ugljeni hidrati koji vam daju energiju i snagu da izdržite naporne i jake treninge.

Ali u njima se takođe nalaze i velike količine šećera. U jednoj čokoladici od 55g, može se naći od 20 do 30g šećera, što je količina šećera koja je jednaka 4-6 kockica šećera.

Upravo zbog šećera, ove čokoladice mogu da budu pravi neprijtelj i da vam odmognu u dolaženju do zdravog života i privlačnog tela.

Zato fitnes stručnjaci savetuju da se ove čokoladice jedu samo jednom dnevno i to u toku treninga. Dakle, nikako ne preterujte sa ovim slatkišima, jer će vam velika kočličina šećera napraviti velike probleme. Takođe, u danima kada ih jedete, vodite računa kakve ostale namirnice unosite u organizam, jer ako se i u njima nalaze šećer i zaslađivači, onda nikako nećete moći da budete zdravi i da izgubite kilograme.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group