Evo kako da ubrzate metabolizam

Ako hoćete da smršate i da poboljšate vaše zdravlje, prvo na šta treba da obratite pažnju jeste vaš metabolizam...

Metabolizam je definitivno najodgovorniji za višak ili manjak vaših kilograma. Zahvaljujući metabolizmu, vaše telo sagoreva kalorije određenom brzinom. Metabolizam nije isti kod svakog, pa zato neki mršave brže, dok neki teško kube kilograme. Međutim, postoje načini koji će vam pomoći da ubrzate metabolizam i tako dođete do željene kilaže.

Uglavnom se metabolizam najlakše ubrzava pomoću hrane koju jedete, pa ćemo se danas fokusirati na namirnice koje rade upravo to. Pogledajte koje su to namirnice koje ubrzavaju metabolizam i koje će vam pomoći da smršate.

1. Meso koje nema masnoće

Belo meso ili riba su sjajan način da unesete proteine i da ubrzate metabolizam. Proteini se daleko brže razlažu nego masti i ugljeni hidrati, pa zato metabolizam brže radi kada jedete ove proteine.

2. Mahunarske

Pasulj, boranija i slične mahunarke sadrže biljnu vrtsu proteina koji takođe ubrzavaju metabolizam i koji će vam pomoći da dođete do željene kilaže. Pored ovoga, mahunarke su jako zdrave i sadrže dosta minerala i vitamina.

3.Orašasti plodovi

Iako u sebi sadrže masti, oni imaju veliku količinu proteina koji ubrzavaju metabolizam i koji čine čuda u izgradnji i hranjenju mišića.

4. Integralne žitarice

One sadrže ugljene hidrate koji će vam dati energiju, ali pošto su integralnog porekla, brzo se vare i sagorevaju, što ih čini pogodnim za metabilizam i gubljenje kilograma.

5. Probiotska hrana

Jogurti, sirevi i slične namirnice koje sadrže probiotske kulture ubrzavaju metabolizam, tako što utiču na rad želudca i čitavog crevnog sistema, pa samim tim poboljšavaju rad crecv i varenje.

6. Kofein

Kafa i namirnice koje ga sadrže drastično ubrzavaju metaboilizam i dovode do toga da se hrana dosta brže vari u vašem telu.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group