Hrana koja povećava nivo testosterona u vašem telu

Ako nemate snage i i imate problema sa potencijom, onda je verovatno manjak testosterona problem koji vas muči...

Hormoni igraju veliku ulogu u našem organizumu, a testosteron (muški hormon) najbitniji je od svih jer reguliše naše telesne procese. Testosteron je odgovoran za izgradnju vaših mišiča, kao i za vaš seksualni nagon, međutim, vremenom nivo testosterona u vašem telu počinje da opada. Kada ste u svojim 20-im godinama, vaš testosteron je na vrhuncu, međutim, kada napunite 30 godina, svake sledeće godine nivo testosterona opada za 1.6 %, a to može biti veliki problem.

TO je najčešći razlog zbog kojeg muškarci pate od impotencije i gubitka seksualne želje. Takođe, sa manjkom testosterona se ne možete baviti fizičkim aktivnostima u onolikoj meri kao kada ste bili mladi. Zbog toga je ovaj hormon neverovatno važan.

Iako njegovo smanjivanje ne možemo da zaustavimo, možemo da pomognemo telu da ga ponovo regeneriše i stvori, a u tome nam može pomoći svakodnevna ishrana.

Zbog toga vam predstavljamo 5 namirnica koje će vam pomoći da povećate nivo testosterona.

1. Žumance

Jaja su sama po sebi zdava i zadrže veliki broj proteina, ali ako samo želite da se fokusirate na povećanje testosterona, onda su žumanca pun pogodak.  Pošto se u njemu nalazi velika količina vitamina D3 koji poboljšava lučenje testosterona, posle samo godinu dana, vaš testosteron u telu će se povećati za 400 %.

2. Zeleno povrće

Povrće kao što je zelena salata, brokoli, kupus,spanać, blitva prepuno je vitaminima i hranljivim supstancama. Ipak, veoma bitno jedinjenje u ovom slučaju je indol 3-karbinol koji dovodi do povećanja testosterona u organizmu.

3. Školjke

Školjke su neverovatno pune proteinima i samo jedna mala porcija može da sadrži oko 18 grama proteina. Sigurno ste čuli da su školjke odličan afrodizijak, a to je iz razloga što podižu nvo testosterona u vašem telu i pospešuju potenciju.

4. Beli luk

Za njega često kažu da je prirodni antibiotik jer je neverovatno zdrav i odličan je u borbi protiv mnogih bakterija i virusa. Beli luk sadrži dialil-disulfid koji povećava lučenje testosterona.

5. Pečurke

Ako želite da budete rezervoar testosterona jedite pečurke. One su neizbežni deo tanjira svih bodibildera jer su odlična zamena za meso, veoma su zdrave i naravno, povećavaju nivo testosterona. One u sebi sadrže enzime koje sprečavaju  da se testosteron gubi i koji pospešuju njegovo dodatno lučenje.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group