Hrana koju nikako ne smete jesti pre treninga

Ako želite da za vreme treninga imate energiju i snagu, onda preskočite ova jela...

Za dobar trening u teretani potrebno je da unesete dovoljno kalorija, proteina i ugljenih hidrata kako bi vaše telo moglo da izdrži naporan trening. Naravno, dobar obrok je na prvom mestu i pre treninga se morate potruditi da jedete nutritivnu, zdravu i kvalitetnu hranu koja će vam to omogućiti.

Međutim, primetili smo da muškarci često zanemare obrok pre treninga i da u većini slučajeva jedu namirnice koje bi trebalo da izbegavaju. Zbog toga smo mi odlučili da vam pomognemo i da vam predstavimo namirnice koje morate izbegavati da jedete pre treninga:

1. Hrana koja sadrži dosta šećera

Iako je šećer dobar za podizanje energije, on se ipak ne preporučuje u velikim količinama za vreme treninga. AKo budete jeli hranu koja sadrži mnogo šećera, kao što su krofne, palačinke i slično bićete u velikom problemu jer ćete u toku trneinga osetiti veliki skok šećera u krvi, pa ćete izgubiti snagu i bićete malaksali.

2. Brza hrana

Brza hrana sadrži veliki broj kalorija i samo će učiniti da vaš posao u teretani bude još teži. Takođe, ova hrana se teško i sporovari , pa ćete osećati umor i pospanost i nećete moći da se posvetite treningu kako treba.

3. Prazan stomak

Neki misle da je na trening najbolje otići praznog stomaka, ali i to je pogrešno. Za samo pola sata osetićete umor i vaše telo će biti iscrpljeno, a vi ćete kasnije biti malaksali i verovatno ćete imati glavobolju.

4. Energetska pića

Iako imaju uticaj u podizanju energije, ova pića sadrže velike količine šećera, a kao što smo rekli šećer nikako nije dobar za telo pred odlazak na trening.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group