Kako izgubiti težinu tokom zime

Američki nutricionisti savetuju da probate ovu termo-dijetu, ako želite da izgubite kilograme tokom hladnih i zimskih dana...

Kada dođe zimski period, dolaze i nepotrebni kilogrami. Kad je hladno, manje se krećemo, više jedemo i više vremena provodimo u našim domovima. Kada na sve to dodamo i prazničke trpeze koje su jako česte, onda je jasno zbog čega veliki broj ljudi dobije višak kilograma za samo nekoliko zimskih meseci.

Međutim, nije to jedini problem. Zbog hladnog vremena, ali i snega, mnogi odbijaju da idu do teretane i odlažu svoje treninge, tako da eliminacija kilograma postaje bukvalno nemoguća. Zato vam mi predstavljamo termo-dijetu koja je posebno kreirana kako bi pomogla osobama koje se goje tokom zime.

Termo-dijeta zasniva se na tome da vaše telo troši energiju kako bi se zagrejalo. Ako vam je hladno, vaše telo će goreti kalorije kako bi zagrejalo vašu telesnu temepraturu na idealnih 36,6 stepeni. Ova dijeta se vodi logikom da trebate da iskoristite hladno vreme kako biste naterali telo da brže gori masti.

Američki nutricionisti su sigurni da uz pomoć hladnoće možete povećati potrošnju kalorija za najmanje 50%.

Sve što treba da uradite jeste da svakog dana hodate po hladnoći u periodu od sat vremena. Kada ste kod kuće popite nekoliko čaša vode, ali sa ledom i jednom dnevno se okupajte hladnijom vodom. Naravno, vodite računa da se ne prehladite i da ne preterate sa prevelikim izlaganjem hladnoći.

„Telo vam je kao kamin, kada je hladno potrebno je mnogo drva da bi se vatra napravila i da bi se stvorila toplota. Ali kada u kući upalite grejalicu, vašem kaminu će biti potrebno mnogo manje drva da održi roplotu“, rekao je jedan od nutricionista i dodao da se ovom metodom može izgubiti i do 8 kilograma nedeljno.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group