Kako pravilno oprati kupljeno voće i povrće

Voće i povrće se prska različitim hemikalijama i otrovnim supstancama, pa je zato vrlo važno da ih pravilno operete pre konzumacije...

Većina ljudi voće i povrće posle kupovine samo pere u vodi, ali voda jednostavno nije dovoljno jaka da spere sve otrovne hemikalije kojima se namirnice tretiraju. Ako voće i povrće dobro ne operete, možete se razboleti, otrovati, pa čak i smrtno ugroziti vaše zdravlje.

Zato ćemo vam otkriti trik pomoću kojeg možete bezbedno i lako oprati vaše namirnice. Reč je o kiseloj i alkalnoj kupki.  Sve što treba da uradite jeste da potopite namirnice u kiseli i alkalni rastvor na nekoliko minuta. Ovi rastvori se vrlo lako prave, pa ćemo vam odmah reći kako da ih pripremite.

Kiseli rastvor se pravi tako što ćete u litar vode sipati pola čaše sirćeta, dok se alkalni rastvor pravi tako što u litar vode sipate dve kašičice sode bikarbone.
Povrće i voće prvo potopite u kiseli, a zatim u alkalni rastvor i ostavite da u svakom rastvoru stoje od 3 do 5 minuta.

Nakon potapanja, properite namirnice vodom i one će biti spremne za jelo.

Foto: Kent

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group