Koliko proteina ima u piletini

Istraživanja su pokazala da je pileće meso najpopularnije...

Velika većina ljudi obožava piletinu i mnogi će reći da je piletina njihovo omiljeno meso. Piletina je ukusna, lako se sprema i nudi različite delove mesa koji imaju različite arome i teksture. Svi znaju da je piletina zdrava i da sadrži dosta proteina, ali koliko se zapravo proteina nalazi u jednom piletu.

Komad belog mesa od 100g sadrži samo 165 kalorija, ali zato sadrži neverovatnih 31 g proteina što je zaista fanstastično. Dok jedan pileći batak sadrži oko 30 g proteina. Međutim, pored proteina, piletina sadrži dosta minerala koji i te kako poboljšavaju kvalitet vašeg života i vaše zdravlje.

Piletina sadrži omega 3 kiseline, cink, kalijum, magnezijum, fosfor, gvožđe, selenijum i B6 vitamin što znači da je piletina neophodan izvor svih neophodnih minerala koji su potrebni da bi bili zdravi i jaki.

Ipak, nutricionisti kažu da je priprema piletine zapravo glavni problem koji dovodi do gojaznosti i bolesti, jer se piletina obično sprema sa velikim količinama ulja. Nutricionisti savetuju da piletinu treba da kuvate ili da pripremate na roštilju, kako bi se koristilo što manje ulja, koja nikako nisu dobra po nas.

Takođe, potrebno je smanjiti upotrebu začina poput soli i vegete, ali i mešati piletinu sa dosta zelenog povrća, jer se tako pravi najbolja kombinacija za vaš stomak i imuni sistem.

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group