Koliko proteinskih pločica možete pojesti za 1 dan?

Proteinske pločice su dobra užina, ali da li je moguće preterati sa konzumiranjem?

Kada se pločica može smatrati „proteinskom“ pločicom?

U pogledu sadržaja proteina, ne postoje ograničenja ili specifikacije kada se pločica može nazvati „proteinskom“ pločicom. Dobro je ako proteini čine najmanje 25-30 procenata težine. Možda bi najbolji izvor proteina u takvoj pločici bio protein surutke.

Da li je moguće jesti previše proteinskih pločica?

Većina sportista i ljudi koji vode aktivan način života mogu lako da uklope jednu ili čak dve proteinske pločice u svoju dnevnu ishranu. Možete li jesti više? Ovde, možda, vredi razmisliti da li pokušavate da zamenite druge izvore proteina u svojoj ishrani pločicama, kao što su mlečni proizvodi, meso, jaja, riba. Sasvim je očigledno da će ove druge namirnice doneti veće zdravstvene koristi, jer nam pored proteina obezbeđuju i niz drugih važnih hranljivih materija. Proteinske pločice mogu poslužiti kao dobar dodatak glavnoj ishrani, ali ne bi trebalo da zamenjuju obrok.

Da li su čokoladne proteinske pločice zdravije od običnih čokoladnih pločica?

Kao što ime govori, najveća razlika između obične čokolade i proteinske pločice sa ukusom čokolade je sadržaj proteina. Ovo takođe automatski smanjuje sadržaj šećera i masti u pločici. Ako jedete jednu ili čak dve čokoladne proteinske pločice dnevno, nema potrebe da brinete zbog toga. Većina ovih pločica je jednostavno prekrivena čokoladom. Kao rezultat toga, udeo čokolade u celini ostaje veoma nizak. Međutim, ova mala količina je dovoljna da pruži sladak ukus. Zdrava ishrana ne znači da neminovno morate da odustanete od dnevne porcije čokolade.

Proteinska pločica ili proteinski šejk - šta je bolje?

Proteinske pločice su definitivno praktičnije jer su dovoljno male da ih ponesete bilo gde. Kada je reč o proteinima, korist je dvostruka. Proteinski šejk obezbeđuje u proseku 30-40 grama proteina po porciji — skoro dvostruko više od većine pločica. Pored toga, protein iz šejka se direktno apsorbuje, pošto telo apsorbuje tečnu hranu iz tela brže od čvrste hrane.

Kada je najbolje vreme da jedete proteinsku pločicu?

Ovo je velika prednost proteinskih pločica: vreme nije od suštinske važnosti. Da li osećate kao da vam treba malo užine pre treninga? Pojedite proteinsku pločicu. Većina pločica su težine između 50 i 70 grama, toliko su male da nemaju negativan uticaj na predstojeći trening zbog mogućih problema sa varenjem. Neki sportisti čak vole da grickaju proteinsku pločicu neposredno pre treninga.

Najbolje je da uvek imate proteinsku pločicu sa sobom kada ste u pokretu. Tada ćete moći da se nosite sa svojom „malom glađu“ i nećete morati da tražite druge opcije za užinu.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group