Šta jedu MMA borci

Pogledajte kako izgleda dijeta najboljih boraca na svetu...

Borci mešovitih borilačkih veština moraju da budu u vrhunskoj formi kako bi mogli da se takmiče u poznatom oktagonu. Za razliku od drugih borilačkih veština, ovi borci koriste sve delove tela i različite veštine su im na raspolaganju, pa je to razlog zbog koga njihovo čitavo telo mora da bude u perfektnoj formi.

Iako oni provode sate u teretani i iza džaka za udaranje, ovi momci imaju ozbiljan režim ishrane koji im pomaže da ostanu aktivni, snažni, energični i da imaju snage za svoje protivnike.

Kris Algijeri je profesionalni nutricionista i radi sa velikim brojem poznatih MMA boraca. On je tu da im pomogne da jedu kako treba i da se hrane pravilno i zdravo. Algijeri kaže da je ishrana vrlo važana i da bez nje borac ne može biti spreman da uđe na mesto kao što je oktagon. "Hrana je gorivo za organizam, a ako unesete pogrešno gorivo, onda vaša telesna mašina neće dobro raditi", rekao je poznati nutricionista.

On je izdvojio najvažnije delove ishrane koje se drže MMA borci, pa ćemo vam u kratkim crtama objasniti kako i šta jedu ovi moderni galdijatori:

Obrok pre treninga

Pre treninga je vrlo važno da se sportisti nahrane namirnicama koje će im dati energiju, snagu i izdržljivost. Zbog toga su ovsene pahuljice, žitarice, jaja, voće neizbežni deo ishrane. Ugljeni hidrati su veoma važni jer oni pružaju telu najviše energije, a žitarcie i ovsene pahuljice to pružaju u izobilju. Kada to pomešate sa voćem i jajima, dobijate mešavinu sa proteinima i vitaminima koje čine da vaše telo bude neuništivo.

Tečnosti bogate nitratima

Algijeri kaže da telo mora da bude tobro nahranjeno ako želite da izdržite intenzivne i naporne treninge. Zbog toga on savetuje da se pre treninga i tokom treninga piju tečnosti bogate nitratima koje deluju kao odličan prirodni suplement koji daje snagu i energiju. To mogu biri razni smutiji koji sadrže cveklu ili nar.

Hrana posle treninga

Veoma je važno da posle treninga unesete namirnice koje će pomoći vašem telu  a se što pre oporavi i zaleči. Na taj način se postižu najbolji efekti. 30 minuta posle treninga dobro je popiti šejk sa vej proteinom koji će pomoći vašim mišićima da se oporave , povećaju i ojačaju.

Večera

Kada dođe red na večeru, treba da razmišjlate samo o proteinima. Trudite se da to uvek bude nešto drugačije i  aznovrsno, pa mešajte piletinu, orašaste plodove i različite vrste ribe. Pored proteina u telo ćete uneti vitamine i važne omega 3 kiseline.

Šejk pred spsvanje

Proteinski vej šejk je preporučljiv i pred spavanje. Možete ga piti sa vodom, ali ako želite da povećate masivnost i da cele noći hranite vaš organizam, onda ga popijte sa mlekom.

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group