Šta se dešava ako ne jedete šećer mesec dana

Ovaj čovek hteo je da pokaže kakav uticaj šećer ima na naše telo, pa je prestao da ga konzumira...

Saša Harland hteo je da podvrgne svoje telo jednom jednostavnom eksperimentu. Kao i većina ljudi, i Saša je veliki ljubitelj slatkiša, alkohola i drugih namirnica za koje se tvrdi da imaju negativan uticaj na telo. Za šećer se često kaže da je „slatka smrt“, jer prevelike doze šećera mogu dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema.

Saša Harlan hteo je da ispita ove tvrdnje i da proveri koliko je zapravo šečer štetan po naše zdravlje. On je odlučio da mesec dana jede samo zdravu i nutritivnu hranu, bez uzimanja šećera. To je značilo da je morao da se odrekne svojih omiljenih namirnica, kao što je brza hrana ili alkohol. Pre početka testa, Saša je uradio detaljan medicinksi pregled koji je pokazao da on ima povećan nivo šećera u krvi i povećan nivo holesterola. Sašini testovi su pokazali da je on vrlo zdrav muškarac, ali doktori su tvrdili da će njegovi rezultati biti još bolji ako mesec dana prestane da unosi šećer.

U početku mu nije bilo lako, ali Saša je ipak uspeo da izrdži mesec dana, hraneći se samo zdravom hranom. Zahvaljujući praivlnoj izhrani i pre svega izbegavanju šećera, Saša je uspeo da poboljša svoje rezultate, Njegov pritisak je bio mnogo normalniji, a holesterol i šećer u krvi bili su drastično smanjeni.

Kako je ekpseriment tekao pogledajte u klipu.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group