Superhrana koju bi trebalo obavezno imati na meniju

Mnogi se trude da izmisle supernamirnicu koja će sadržati sve što je našem organizmu potrebno, onu koja nam može obezbediti snagu tokom treniranja, optimalni unos svega potrebnoga i fizičko zdravlje…

Međutim, ono što velika većina ljudi ne zna, jeste to da superhrana već postoji i sa nama je vekovima unazad, ali ono što je najbolje od svega, ona košta vrlo malo novca i možete kupiti na bilo kojoj pijaci ili u supermarketu. Naravno, reč je o krompiru.

Krompir sadrži minerale i vitamine u izobilju, istovremeno telu pružajući dovoljno ugljenih hidrata i proteina koji su mu potrebni za pravilno funkcionisanje. Zbog toga je krompir naminica koja vas može hraniti, čak i ako pored nje ništa drugo ne jedete.

Naučnici su otkrili da je krompir toliko hranljiv da vas samo on može održavati zdravim i energičnim. Jedina stvar koja krompiru fali jesu masti, pa se savetuje da se on jede sa malom količinom zeitina. Kada bi se desila apokalipsa i kada bi čitav svet ostao bez hrane, dovoljni bi vam bili kromir, uz potencijalno malo zeitina, maslaca ili svinjske masti kako biste preživeli.

U naučno-fantastičnom filmu Marsovac to je lepo prikazano, kada astronaot koji je zatočen na crvenoj planeti uspeva uspešno da uzgaja krompir i tako preživljava puna tri meseca u najtežim uslovima u kojima je čovek ikada bio.

Nutricionisti i lekari širom sveta savetuju da se krompir mora nalaziti u vašoj redonoj ishrani, a toplo se preporučuje i onima koji pate od različtih bolesti i koji imaju problem sa kilogramima, jer je krompir odlična namirnica koja će vam pomoći da ostvarite sve svihe ciljeve.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group