Ako želite ruke kao Hulk supersetovi nisu alat za vas

Ukoliko često razmišljate o prednostima koje donose supersetovi, bitno je da znate kako je nedavno istraživanje izvršeno u okviru sporta i vežbi utvrdilo da ovaj vid treninga zaista poseduje potencijal za popravljanje snage, ali on zapravo nije bolji od tradicionalnog dizanja tegova kada se radi o povećanju mišićne mase...

U studiji, istraživači su zaključili da je nakon osam nedelja treninga, atletama koji su bili isključivo na režimu benč presa i biceps krul supersetova, ruke postale veće u poređenju sa grupom koja je radila isključivo klasična podizanja – što je i do sada bilo uvreženo verovanje u bodibilding krugovima.

Sa druge strane, supersetovi su popravili njihovu mogućnost da održavaju svoja podizanja i izvedu više ponavljanja. Glavna stavka u ovom slučaju, jeste to što, prilikom izvođenja supersetova mi možemo dobiti dupli radni volumen u njihovim okvirima, ali u duplo kraćem vremenskom roku.

Stoga, ukoliko pokušavate da izvučete najviše iz svoje pauze za ručak tokom radnog dana ili odradite brzi trening nakon posla, supersetovi bi trebalo da postanu vaši glavni saveznici. Ukoliko tragate za nekoliko pravih supersetova za lične benefite, onda slobodno možete razmotriti neke koje vam predstavljamo ispod i ubaciti ih u svoje rutine:

Zgibovi + sklekovi

Potisak nogama + nožni pregib

Benč presa + obrnuto veslanje

Pregib bicepsa + propadanje

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group