Kako je Edi Hal dobio siks-pek radeći sto trbušnjaka dnevno tokom mesec dana

Pred njegov predstojeći bokserski meč protiv Tora Bjornsona, Edi Hal se svim silama trudio da dostigne savršenu formu, a jedan deo ovog izazova bilo je izvođenje sto trbušnjaka dnevno tokom trideset dana...

Ovog septembra, dva bivša strongmena susrešće se u borbi koja je nazvana najtežim bokserskim mečom u istoriji sporta, a zvanično će se održati u Paradise hotelu, u Nevadi. Ovaj meč je visio u vazduhu već neko vreme pre nego što je zvanično potvrđen njegov datum novembra meseca prošle godine, dok je Edi Hal nešto kasnije otrkio i svoju neverovatnu transformaciju nakon što je pred sebe postavio izazov od sto trbušnjaka dnevno, svakoga dana tokom jednog meseca.

U to vreme, popularni snagator iskoristio je lokdaun kako bi popravio svoju ukupnu fizičku spremu, kao i svoju strukturu. Ova dva čoveka, kao što već znamo, imaju dugu istoriju rivalstva, još od kada je Edi gotovo pobedio Bjornsona u World's Strongest Man takmičenju 2017. godine. Sa maksimalno razvijenom konstitucijom kao glavnom prednošću u polju strongmen takmičenja, za bokserski meč, omogućavanje nešto veće stamine i izdržljivosti predstavlja glavnu stavku za Edija, tako da su mršavljenje i klesanje mišića postali njegovi primarni ciljevi.

"Počeo sam sa skidanjem kilaže i definisanja svog tela", izjavio je Hal. "Pokušaću da izvedem po sto trbušnjaka dnevno. Nisam siguran da li ću uspeti, ali sve je to deo velikog procesa. Rim nije izgrađen za jedan dan! Stoga, pokušaću da izvedem ovaj veliki izazov koji postavljam pred sebe, što će zajedno sa bokserskim radom i vožnjom bicikla predstavljati početak gubljenja kilaže." U trenutku kada je krenuo sa svojom transformacijom, ovaj strongmen je imao oko 175 kilograma.

Pet dana od početka izazova, Hal je priznao da mu on pada veoma teško, izjavljujući: "Primetio sam da mogu da izvedem oko četrdeset do četrdeset i pet ponavljanja nakon čega počinjem značajno da usporavam". Međutim, uprkos svim poteškoćama, jasni rezultati su počeli da se vide na njegovom telu, čemu je dodatno doprinelo smanjivanje unosa kalorija i pojačani kardio termini tokom vežbanja. Kako su dani odmicali Halu su trbušnjaci išli daleko lakše, a on je ujedno pojačao sve svoje rutine, radeći istovremeno koliko god da je mogao u jednom pokušaju, pre nego što bi završio kratki odmor i vratio se drugom delu radi kompletiranja punih sto ponovljanja.

Po izgledu njegovih trbušnjaka danas, deluje da su se svi napori ovog čoveka potpuno isplatili, dok su ostale vežbe donele ovom kolosu izvanrednu pokretljivost, zadivljujuću za čoveka njegove konstitucije, koja ga čini, zajedno sa ispečenim bokserskim zanatom, potpuno spremnim za epski, ultra teškaški meč koji će se održati osamnaestog septembra ove godine.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group