Šta donosi izazov od trista čučnjeva dnevno tokom trideset dana

Ranije ove godine Ivan Zang, sa Your Average Gent kanala, pristupio je izazovu zasnovanom na trideset dana izvođenja po trista sklekova dnevno, što su kasnije kopirali ili pokušali da izvedu brojni drugi jutjuberi...

U svom poslednjem videu, Zang je krenuo put novog tridesetodnevnog izazova sačinjenog od 300 ponavljanja čučnjeva, potpuno drugačije vežbe bazirane na telesnoj težini, sa kojima je želeo da pojača svoje kvadricepse.

"Pošto nisam ozbiljno trenirao svoje kvadricepse duže vreme, ovaj izazov ću prilično usporiti", izjavio je. "Radiću setove od po dvadeset u punom opsegu pokreta i polako podizati broj svojih ponavljanja na svakodnevnom nivou."

Video je zatim isečen i nastavlja se od kada Zang zvanično kreće sa svojim ponavljanjima u trideset dana, pre nego što predstavi rezultate ovog izazova. Na njegovom početku, Zangovi kvadricepsi merili su pedeset centimetara, ali nakon trideset dana i 9.000 čučnjeva, oni su porasli za 2,5 cm ili nešto više od jednog inča.

"Ovaj tridesetodnevni izazov definitivno predstavlja jedan od najtežih", izjavio je Zang. "Ovo je posebno tačno u početku, kada je moje telo počinjalo da se privikava na neverovatno veliku količinu ponavljanja. U prvoj nedelji moji kvadricepsi su konstantno goreli i bili neverovatno ukočeni svakoga dana."

Međutim, ovaj momak je dodao da je do kraja izazova, njegovo telo počelo da se navikava na neprestana ponavljanja i nepostojanje vremena oporavka, posebno tokom poslednjih deset dana, kada je bio u mogućnosti da radi setove od po trideset odjednom umesto dvadeset."

"Moram priznati, da je ovo najverovatnije najnapetiji mentalni i fizički tridesetodnevni izazov koji sam ikada uradio", zaključio je. "Verovatno zbog toga što su mišići mojih nogu najveća grupa u celokupnom organizmu."

N.Đ.

Izvor: Men's Health

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group