Evo šta će vam se desiti ako se tuširate hladnom vodom

Patrik Hugenin je odlučio da se 7 dana tušira hladnom vodom i da otkrije kakve se promene dešavaju u telu...

Sigurno ste i vi bezbroj puta čuli da je tuširanje hladnom vodom zdravo i da koristi i pomaže organizmu. Ovakve savete obično daju sportisti koji tvrde da im hladna voda pomaže pri bolovima, da ih razbuđuje i da ih čini da se osećaju snažnije i bolje.

Patrik Hugenin je odlučio da napokon stavi tačku na ovo pitanje i da otkrije, šta se dešava kada se tuširate hladnom vodom?

On je čitavu nedelju ulazio pod leden tuš i bojler uopšte nije palio. Uspeo je da istraje u tome i posle 7 hladnih dana, on je došao do određenih zaključaka:

1. Najteže je ući, al posle nije toliko strašno

Ulazak pod ledenu vodu i temperaturni šok mogu bniti pravi problem, ali posle samo nekoliko sekundi vaše telo se privikne i vi počinjete da se osećate prijano, do nekog perioda. Zbog toga su ovakva tuširanja kraća od onih toplih i dugotrajnih.

2. Koža će vam biti mekša i zdravija

Patrik je primetio da je njegova koža bila zdravija i mekša posle samo 3 dana. Vrela voda dovodi do gubitka esencijalnih ulja iz vašeg organizma, pa zbog toga ona puca i postaje gruba. Hladana voda umirjue kožu i zadržava ulja u njoj.

3. Nema crvenila i smežurane kože

Pošto je tuširanje kraće, a voda nije vrela, koža nije crvena i smežurana što je sjajno, jer se često puta dešava da se posle vrelih tuširanja osećate kao da ste bili 5 sati na suncu.

4. Bićete momentalno razbuđeni

Zaboravite na kafu i druga energetska pića, hladan tuš je sve što vam treba jer će vas to momentalno razbuditi i pokrenuti.

5. Smanjuje bol u kostima i mišičima.

SIgurno se posle spavanja osećate ugruvano i bolno. Hladan tuš vam može pomoći jer smanjuje otoke i ublažava bol na nepogodnim mestima. Takođe, ako patite od nekih povreda, hladan tuš će vam i tu pomoći.

6. Bolje raspoloženje

Verovali ili ne, hladna voda ima veliki uticaj na vaše raspoloženje. Ako ste neraspoloženi ili se osećate nekako bezveze, hladna voda će bukvalno restartovati sitem i vi ćete ponovo moći normalno da razmišljate i bićete veseli i nasmejani.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group