Krpelji se najviše ovde kače

Ako imate psa koji dosta vremena provodi napolju, onda mu svakodnevno proveravajte ove delove tela...

Pošto je populacija krpelja aktivna od aprila do oktobra, oni nastoje da budu najbrojniji tokom leta, a njihov broj će biti veći nego prethodnih sezona, zahvaljujući prilično bizarnom obrascu vremena koje će u našoj zemlji omogućiti idealne uslove za ove parazite. Sve to znači da su šanse da dođemo u kontakt sa krpeljima ove sezone daleko veće, što svakako povećava rizike za dobijanje lajmske bolesti.

Kako bi stvari postale gore, dok mi tipično smatramo kako krpelji nastoje da budu koncentrisani u ruralnim, šumskim područjima, mikrobiolozi tvrde da oni mogu predstavljati problem u svakom regionu naše zemlje.

Psi su najrizičniji i oni imaju najveće šanse da „pokupe“ krpelja, a ponekad preparati protiv krpelja i ogrlice ne mogu pružiti pravilnu zaštitu. Međutim stručnjaci tvrde da se krpelji zadršavaju najčešće na mestima gde je telesna temperatura psa najveća.

Takva mesta su vrat, uši i deo oko ušiju, ali i stomak. Ako vaš pas zakači krpelja, šanse su 80% da će se on nalaziti na ovim mestima, pa zato vašeg psa prekontrolišite posle svake šetnje i ne dozvolite mu da se valja ili da leži na travnatim površinama, jer je to raj za ove krvopije.

Ako želite da otkrijete kako se krpelj pravilno vadi, onda posetite OVAJ LINK.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group