Vojna tehnika koja će vas uspavati za dva minuta

Ova tehnika uspavljivanja koju koriste vojnici, može vam pomoći da zaspite za samo dva minuta…

Navodno, ona ima 96 % stopu uspeha nakon samo šest nedelja praktikovanja, a razvijena je kako bi se eliminisale greške pilota nastale usled umora.

Hronični nedostatak sna povezuje se sa zdravstvenim problemima, uključujući dijabetes, srčana obojenja i šlog. Kako ova tehnika funkcioniše?

Za početak, opustite mišiće svog lica, uključujući jezik, vilicu i mišiće oko očiju. Spustite svoja ramena koliko god da možete, pre nego što opustite svoju levu, a potom i desnu ruku. Duboko udahnite i potom opustite svoje noge, od butina prema stopalima.

Kada završite sa opuštanjem tela, morate pokušati da očistite svoj mozak svih misli.

Postoje tri metode za to:

1. Zamislite sebe kako ležite u kanuu na mirnom jezeru okruženi plavim nebom.

2. Zamislite sebe ušuškane u plišanu ležaljku u sasvim crnoj sobi.

3. Ponavljajte reči “Ne razmišljaj, ne razmišljaj, ne razmišljaj” u sebi tokom deset sekundi.

Ovaj metod uspavljivanja je prvi put zapisan u knjizi iz 1981.godine, dok se neke tehnike opisane u njoj i dan danas koriste u borbi protiv nesanice, koja se povezuje sa PTSD kod vojnika.

Američka vojska je objavila i svoj komentar vezan za ovu metodu, gde navode da ne postoji magična formula koja će vas uspavati, osim osluškivanja potreba vašeg tela.

San je vitalan za održavanje energije, balansiranje emocija, radne i fitness performanse, kao i celokupnog zdravlja.

Ljudi koji imaju problema sa snom, ili ne spavaju dovoljno ili ne spavaju kvalitetno. Pored toga, dokazano je da poremećeni šabloni sna menjaju metabolizam i pojačavaju sposobnost tela za stvaranje masnoće, što se snažno povezuje sa problemom prekomerne težine.

Istraživači iz Evropskog udruženja kardiologa kažu da manje od pet sati sna svake večeri ima loš uticaj na vaš organizam, kao pušenje.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group