Džef Kavaliere predstavlja tri vežbe za savršene grudne mišiće

Nakon nedavnog Athlean-X videa u kome možemo videti najbolje vežbe za estetski zadovoljavajuću fiziku, profesionalni trener, Džef Kavaliere, podelio je tri najbolja poteza koja treba da uključite u vežbe za grudi kako biste imali definisane pektorijalne mišiće.

Prva vežba zasniva se na benč presu i za nju Kavaliere predlaže da se radi pod nagibom od trideset stepeni kako bi se grudi potpuno aktivirale. "Ovo je isto kao i sa verzijom vežbe sa tegovima. U suštini, ne želim da budem ograničen količinom adukcije koju mogu dobiti. Čak i kada mogu dobiti samo malo dodatne adukcije sa tegovima, to je sasvim dovoljno kako bih izvukao bolju kontrakciju i u suštini, kontrakcija će predstavljati ključ kada se radi o razvoju mišića", izjavio je trener.

Sledeći su na redu gornji i donji krosover, koji aktiviraju D2 fleksiju. "Snaga ovde nije u fokusu, ali ukoliko tragate za boljom ukupnom kontrakcijom upotrebom ovog D2 obrasca, onda ćete definitivno dostići bolji ukupni razvoj grudnog koša koji komplementira razvoju gornjeg dela grudi."

Treću vežbu predstavlja povlačenje tegova. Ovo je popularan potez za razvijanje grudi među bodibilderima, kako Kavaliere objašnjava, ali se i ovde sve zasniva na formi. "Prva stvar koju želite jeste osiguravanje da vaši laktovi ne beže napolje", dodao je trener. "Čim izgubite formu i vaši laktovi pobegnu u stranu, ovu vežbu odmah usmeravate ka lopaticama i leđnim mišićima. Ovo možemo pretvoriti u vežbu za grudi potpunim ispravljanjem ruku ka spoljnoj strani." Kavaliere dodaje da ovaj ovaj položaj omogućuje daleko veće opterećenje gornjeg dela ruku u koleraciji sa torzom.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group