Fitness - Fitness saveti

Evo šta treba da radite posle svakog treninga

Kada završite sa trening rutinom, potrebno je da na samom kraju uradite još jednu vežbu...

Verovatno vam je svima dobro poznat osećaj pred sam kraj treninga. Vaši mišići su izmoreni, mišična vlakna pocepana, a vi osećate kao da vam ruke, noge i drugi mišići lebde od napora koji ste im priredili. Međutim, baš tada, kada završite sa trenigom i kada su vaši mišići najranjiviji, treba da uradite još jednu vrlo važnu vežbu, koja će stimulisati rast vaših mišića.

Fitnes trener Kris Heira objasnio nam je šta on radi posle svakog treniga i na koji način on vrlo lako i brzo dodaje mišićnu masu.Kris predlaže da posle treninga izaberete jednu vežbu koju ste radili u toku treninga, ali da je uradite neverovatno polako. On je uzeo za primer sklekove i rekao da tada treba da uradite jedan jako spor sklek.

Spuštanje treba da radite 39 sekundi, a zatim podizanje isto toliko. Samo jedan ovakav sklek će učiniti da se vaše telo trese, da vaši mišići gore i da budu bolni, ali samim tim vi ćete ih dodatno stimulisati na rast i na jačanje, što će ubrzati vaše napredovanje u teretani.

Ako ste radili noge, uradite, jedan jako spor čučanj, ili ako ste radili grudi, onda uradite sporo podizanje benča ili bućica sa lakšim težinama.Poneta je da na samom kraju treninga vašim mišićima zadate još jedan zadatak koji će ih dodatno stimulisati i ojačati. 

Foto:GoodFon

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group