Fitness - Ishrana

„Zdrava“ hrana koja može biti štetna

Ako se sa ovim proizvodima i namirnicama pretera, onda vaše zdravlje može biti narušeno...

„U zdravom telu leži zdrav duh“- ovom poslovicom vode se mnogi i zbog toga se trude da svoje telo održavaju i da se hrane što boljim i zdravijim namirnicama. Međutim, neke namirnice za koje smatramo da su zdrave u nekim slučajevima mogu oštetiti i ugroziti naše zdravlje.

Evo o kojim namirnicama je reč:

1. Ceđeni sokovi

Mnogi prave smutije i ceđene sokove i na taj način se trude da zadovolje dnevne potrebe za vitaminima, ali ako previše pijete ovih sokova, onda ćete u vašem telu imati i prevelike količine šećera.

2. Mleko

Iako sadrži dosta Vitamina D i dokazano pomaže kostima, mleko sadrži dosta masti u sebi i zbog toga se ne preporučuje da se pije u velikim količinama.

3. Losos

Losos je neverovatno zdrav, sadrži dosta proteina i važne Omega 3 kiseline, ali većina lososa koji se prodaju u našim prodavnicama su vrsta koja se odgaja u fabrikama i ribarnicama, a takva riba se ne može uporediti sa divljim lososem. Takva riba često sadrži i konzervanse koji nisu dobri po zdravlje.

4. Tunjevina

Baš kao i losos, tunejvina se jede iz proteinskih i zdravstvenih razloga, ali ona u sebi sadrži i tragove ribe, tako da nije dobro da je često jedete.

5. Maslinovo ulje

Iako je ovo najzdravije ulje koje možete koristiti, to samo važi za ekstra devičansko maslinovo ulje. Ostala ulja u sebi sadrže hemikalije i konzervanse koji su štetni.

Foto:The Spruce Eats

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group