Fitness - Ishrana

4 šoljice kafe na dan je maksimum koji smete popiti

Ovo su pokazale najnovije studije...

Po istraživanjima, kafa je drugo najpopularnije piće na planeti (voda je prva) i to nam govori koliko ljudi zapravo pije ovaj kofeinski napitak. U Srbiji, ali i u zemljama okruženja, popularna je turska kafa i iako ima onih koji piju epsreso ili nes, turska kafa je „klasika“.

Obično jednu šolju kafe poijemo čim se probudimo, a ubrzo se tu negde nađe i druga, a kod nekih i treća šolja. Postoji mngo mišljenja koja su podeljena i neka nam govore da je turska kafa štetna, dok druga tvrde da je kafa zdrava.

Dokazano je da kafa ima korisne zdravstvene benefite, ali samo kada se pije u ograničenim količinama. Međutim, pitanje mnogih uvek glasi „pa koliko šoljijca smem dnevno da popijem?“.

Mišljenje mnogih je dugo bilo da su 3 šolje maksimum, ali sada nam je najnovija studija pokazala da ipak možemo popiti 4 šoljice kafe u toku dana. Ipak,sve preko toga postaje rizik i šteti našem telu. Najveći problem dešava se sa pritiskom i radom srca koje može ući u stanje nepravilnog rada.

Dakle, ako želite da budete zdravi i da izvučete maksimum iz ovog kofeinskog pića, onda se držite pravila – maksimum 4 šoljice na dan.

Foto:The List

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group