Čudni sistem zaključavanja vilice za uspešno gubljenje kilograma

Grupa istraživača našla se pred streljačkim vodom nakon što je kreirala prvi uređaj za gubitak kilograma na svetu, koji doslovno zaključava vilice korisnika...

The DentalSlim Diet Control sitem, razvijen je od strane novozelandskog Univerziteta u Otagu, predstavljajući magnetnu kontracepciju koja koristi šrafove radi onemogućavanja ljudi da jedu čvrstu hranu. Ova naprava koja može biti ugrađena na pancijentovu vilicu, tačnije gornje i donje zube, omogućuje korisniku da otvori svoja usta dva milimetra, sprečavajući unos hrane, istovremeno omogućujući neometano disanje i pričanje.

Učesnici u dijetama baziranim na Dunedin sistemu u proseku su izgubili 6,36 kilograma za dve nedelje, što ih je dodatno motivisalo da nastave svojim putem gubitka kilaže.

Profesor Pol Brunton, vodeći istraživač na projektu DentalSlim Diet Control i vicekancelar na Univerzitetu Otago, tačnije njegovoj katedri za Zdravstvenu nauku, objasnio je da ovaj uređaj, koji se postavlja od strane stručnog zubara, može biti skinut posebnim alatom u hitnom slučaju i može biti ponovo instaliran i uklanjan po želji.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group