Fitness - Ishrana

Evo zbog čega je krompir neophodan u ishrani

Ovo sigurno niste znali...

Mnogi se trude da izmisle supernamirnicu koja će sadržati sve za naš organizam i koja će nam omoguđiti da budemo snažni i zdravi. Međutim, ono što velika većina ne zna jeste da superhrana već postoji i da je za vrlo malo novca možete kupiti na bilo kojoj pijaci ili u supermarketu.

Reč je o KROMPIRU.

Krompir sadrži izobilje minerala i vitamina, a takođe telu pruža dovoljno ugljenih hidrata i proteina koji su potrebni za pravilno funkcionisanje tela. Zbog toga je krompir naminica koja vas može hraniti, čak i ako pored nje ništa drugo ne jedete.

Naučnici su otkrili da je krompir toliko hranljiv da vas samo on može održavati zdravim i energičnim. Jedina stvar koja krompiru fali jesu masti, pa se savetuje da se on jede sa malom količinom ulja. Kada bi se desila apokalipsa i kada bi čitav svet ostao bez hrane, dovoljni bi vam bili kromir i malo ulja da preživite.

U filmu „Marsovac“ to je lepo prikazano, kada astronaot koji je zatočen na Marsu uspeva da gaji kromir i tako preživljava 3 meseca u najtežim uslovima u kojima je čovek ikada bio.

Nutricionisti i lekari širom sveta savetuju da se krompir mora nalaziti u vašoj redonoj ishrani, a toplo se preporučuje i onima koji pate od različtih bolesti i koji imaju problem sa kilogramima, jer je krompir odlična hrana koja će vam pomoći da ostvarite sve vaše ciljeve.

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group