Kako se sprema najbolja KAJGANA na svetu

Popularni kuvar, Antoni Burdon, otkrio je tajnu spremanja najbolje kajgane na svetu...

Iako je kajgana jednostavno jelo koje se brzo sprema, mnogi znaju i to jelo da upropaste. Zbog toga je Antoni Burdon odlučio da vam da nekoliko saveta koji će vam pomoći da napravite najbolju kajganu na svetu.

„Jaja moraju da budu sveža, to je primarna stvar. Jaja obično polupam u činiji srednje veličine i pažljivo pogledam da nije zalutala neka ljuska jajeta. Jaja mutim viljuškom, a ne mutilicom i tu nastaje magija. Jaja ne treba da se previše umute i smesa ne treba da bude homogeno žuta. Treba da se vidi razlika između žumanaca i belanaca, ali masa opet treba da bude sjedinjena. Na taj način će vaše jelo biti živopisnije i boje će biti lepše, ali i ukus. Čim jaja izlupate, potrebno je da ih odmah stavite u zagrejani tiganj koji sadrži rastopljeni puter. Ako jaja ostavite da stoje, onda će ona dobiti ružnu sivkastu boju.  U smesu sa jajima ne dodajem mleko, jer su poenta jaja, a ne nešto drugo. Kada ih stavite u tiganj, pustite da se jaja malo stvrdnu i formiraju, a onda ih kružnim pokretima razbijte i napravite kajganu tj. omlet. Trudite se da komadi kajgane ne budu premali, već oni treba da budu veći i kompaktni.Sso i biber su glavni začini koje treba da dodate i tako ćete dobiti jednostavno jelo koje će svakog oduševiti.“, objasnio je popularni kuvar koji je voditelj mnogobrojnih kuvarskih emisija.

 

Konzumiranje jaja svaki dan čini čuda za vaše zdravlje, jer ona daju 14 važnih hranljivih materija kao što su vitamini A, D i E, gvožđe, cink, folnu kiselinu i holin. Jesti jaja je važno za vašu kožu, kosti, zube, oči ...

Zbog lošeg ugleda i činjenice da su jaja izvor holesterola, mnogi ljudi misle da će jaja podići nivo holesterola u krvi i da doprinose bolesti srca. Ali, to ne ide tako. Jaja sadrže 180-186 mg holesterola, dok vaša jetra proizvodi mnogo više, oko 1000-2000 mg holesterola dnevno. Što više jedete holesterolom bogatu hranu, manje će ga vaša jetra proizvoditi, što je dobro. Zapravo, holesterol je veoma važan za pravilno funkcionisanje tela.

Da održite zdravu, izbalansiranu ishranu, preporučuje se da jedete 3 jaja svaki dan.

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group